Papildomas kūrybiškas ugdymas – galimybė vaikams įsisavinti žinias lengvai | Kas vyksta Kaune

Papildomas kūrybiškas ugdymas – galimybė vaikams įsisavinti žinias lengvai

Organizatorių nuotr.

Papildomo ugdymo galimybių priešmokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikams dabar išties netrūksta. Tėvai gali rinktis įvairias metodikas ir ugdymo užsiėmimus siūlančias įstaigas ir taip investuoti į savo atžalų ateitį. Kaip tikina mokyklos „Delta“ įkūrėjas Leonas Narkevičius, sukaupęs daugiau nei 30 metų pedagoginio darbo patirtį, sukūrus palankias sąlygas mokymuisi, galima padėti atskleisti geriausius mokinių gabumus.

Didžioji dalis atsakomybės ugdant vaikus tenka pedagogams. Būtent todėl papildomo ugdymo įstaigoje, kur mokoma matematikos ir anglų kalbos, specialistai yra itin kruopščiai atrenkami. Čia dirba savo sritį itin mėgstantys ir įvairius kūrybinius sprendimus darbe taikantys specialistai. Todėl pamokos, anot šios mokyklos auklėtinių, būna smagios ir žaismingos. Jų metu net nepastebima, kaip žaidimo keliu įsisąvinami svarbiausi įgūdžiai.

Leonas Narkevičius, Organizatorių nuotr.

Matematikos mokymasis mokykloje „Delta“ yra paremtas kūrybiškumu – čia skatinami individualūs mąstymo modeliai, savito sprendimo kelio paieškos. Dažniausiai sprendžiami vis nauji uždaviniai, retkarčiais prisimenant jau kartą spręstus – toks metodas ne tik lavina atmintį, bet ir moko ieškoti naujų sprendimo būdų. Pamokose taikomi įvairūs metodai – mokiniai ugdomi darbo grupėse ir skatinami individualaus darbo įgūdžiai. Akademinis darbas derinamas su žaidybiniais elementais. Taip pat siekiama, kad visos vaikų pastangos būtų paskatintos ir jie nebijotų klysti. Anglų kalbos pamokose daug dėmesio skiriama ir dialogams bei pasakojimams apie gyvenimiškas situacijas, todėl mokymasis tampa smagiu užsiėmimu, kurio metu geriausiai įsisamoninamos naujos žinios.

1999 metais įsteigta šeštadieninė matematikos mokykla „Delta“ ugdo 0–8 klasių mokinių gabumus. Kasmet „Deltos“ mokiniai laimi prizines vietas savo miesto olimpiadose, iškovoja prizines vietas respublikinėse olimpiadose ir konkursuose, būdami 9–12 klasėse dažnai parsiveža medalius iš respublikinių ir tarptautinių olimpiadų, o absolventai išvyksta studijuoti į garsiausius pasaulio universitetus (Kembridžą, Oksfordą ir kt.).

Nuo 2005 m. tėvų pageidavimu mokykloje mokiniai mokomi ir anglų kalbos. Nuo šių metų mokykloje pristatoma naujovė – organizuojamos priešmokyklinukų ugdymo grupės Vilniuje ir Kaune. Čia mažieji bus lavinami remiantis priešmokyklinio ugdymo bendrąja programa. Vaikai ugdys pažinimo kompetenciją – smalsumą, domėjimąsi, informacijos rinkimą ir apdorojimą, aktyvų aplinkos tyrinėjimą, padarinių prognozavimą, žinių, supratimo ir patirties kritišką interpretavimą bei kūrybišką panaudojimą.

Pirmoji pamoka Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje jau rugsėjo 7 d. Daugiau informacijos www.mokykladelta.lt arba tel. 861131569, taip pat el. paštu info@mokykladelta.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA