SBA pasitraukia iš Žemės ūkio ministerijos patalpų nuomos konkurso | Kas vyksta Kaune

SBA pasitraukia iš Žemės ūkio ministerijos patalpų nuomos konkurso

R. Tenio nuotr.

SBA grupės įmonė „BEI Capital“ atsiėmė paraišką iš Žemės ūkio ministerijos organizuoto konkurso dėl patalpų nuomos Kaune. Apie tai ministerijai pranešta penktadienį. Bendrovė visą dėmesį ir energiją sutelks į privataus sektoriaus klientus, kurių nemaža dalis pretenduoja į ministerijai numatytas verslo centro BLC patalpas šalia atnaujinamos Vienybės aikštės miesto centre.

„Gerokai išaugus neapibrėžtumui ir dėl sutarties pasirašymo atidėliojimo kylant projekto įgyvendinimo rizikoms, priėmėme sprendimą iš Žemės ūkio ministerijos konkurso pasitraukti. Visą energiją nukreipsime darbui su privačiais klientais, kurie šiuo metu ypač aktyviai domisi galimybe įsikurti verslo centre BLC ir pretenduoja į tas pačias patalpas, kurias buvome numatę ministerijai. Neabejojame, kad miesto širdyje esantis patrauklus verslo centras bus užpildytas kitais nuomininkais“, – sako Žemės ūkio ministerijos organizuotą konkursą laimėjusios „BEI Capital“ vadovas Lionginas Šepetys.

Pasak jo, versle, kaip ir kitose srityse, laikas ir partnerio prognozuojamumas yra didžiulės vertybės, o šiame projekte nesant aiškumo ir tvirto apsisprendimo kasdien augo potencialių nuostolių tikimybė, kurios bendrovė nebegalėtų toleruoti.

Ministerija šios situacijos nekomentavo. „Ministro įsakymu sudaryta darbo grupė iki rugsėjo 6 dienos turi pateikti savo išvadas dėl Žemės ūkio ministerijos perkėlimo į Kauno miestą tikslingumo ir pagrįstumo. Ministras laukia šių išvadų ir tik tada pateiks komentarus šia tema“, – komentare BNS nurodė ministerija.

Sutartis su konkursą laimėjusia „BEI Capital“ turėjo būti pasirašyta iki rugpjūčio 26 dienos, tačiau naujasis žemės ūkio ministras Andrius Palionis, abejojantis ministerijos perkėlimo į Kauną tikslingumu, terminą buvo atidėjęs iki rugsėjo 10 dienos. Be to, jis sukūrė darbo grupę, kuri iki rugsėjo 6 dienos turi įvertinti, ar reikia perkelti ministeriją.

Ketvirtadienį ministerijos persikėlimui į Kauną vadovaujanti Vitalija Zumerienė taip pat pasiprašė atleidžiama. Pasak jos, projektas turi „daugybę neapibrėžtumų ir interesų“.

Premjeras Saulius Skvernelis ir valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis trečiadienį teigė, kad Žemės ūkio ministerija bus iškelta į Kauną, nepaisant A. Palionio sukurtos darbo grupės. Ministerijos perkraustymu yra suabejojęs ir prezidentas Gitanas Nausėda.

Verslo centrą BLC Kauno centre plėtoja SBA nekilnojamojo turto inovacijų bendrovė „Urban Inventors“. Šiuo metu bendrovė baigia statyti BLC2 ir rekonstruoja šalia jo esančią Vienybės aikštę, kurios architektūrinė koncepcija Vokietijos dizaino tarybos apdovanojimuose pripažinta geriausia „Miesto erdvės“ kategorijoje. Į visą BLC ir Vienybės aikštės kompleksą SBA grupė investavo 40 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA