Pigiausiai degalus Lietuvoje pardavinėjanti „Jozita“ iš rinkos trauktis neketina | Kas vyksta Kaune

Pigiausiai degalus Lietuvoje pardavinėjanti „Jozita“ iš rinkos trauktis neketina

delfi.lt / Raminta Rakauskė 2019/08/29 08:37
DELFI nuotr.

Kaip vienas pigesnių degalinių tinklų Lietuvoje žinomas UAB „Jozita“ pernai gavo 1,3 mln. Eur grynojo pelno, tačiau lyginant su 2017-aisiais, fiksuotas ženklus jo mažėjimas.

Reminatis Registrų centrui pateikta ataskaita, 2018 metais įmonės „Jozita“ pardavimo pajamos buvo 23 proc. didesnės (63,8 mln. Eur) nei 2017-aisiais, kai siekė 51,8 mln. Eur, tačiau nepaisant surinktų didesnių sumų, grynasis įmonės pelnas mažėjo.

Kaip nurodoma ataskaitoje, 2018-aisias įmonė savo sąskaitą papildė 1,3 mln. Eur grynojo pelno, tačiau ši suma 2017-aisias buvo kur kas didesnė ir siekė 1,98 mln. Eur.

Pats įmonės direktorius Jonas Jokubauskis, paklaustas, kaip vertina praėjusius metus, sakė gerai nė nežinantis.

„Į šitą klausimą sunku atsakyti, bet kiekvienais metais vis blogiau ir blogiau. Viskas dėl to, kad Lietuvos genofondas sensta. O ką senas žmogus begali padaryti? Nieko. O jaunimas išvažiavo ir emigravo.

Mes surinkom daugiau, bet uždirbom mažiau pinigų. Reiškia, kad leidžiame seniems žmonėms išgyventi. Pigiai prekiaujame, bet turime daug dirbti ir tie vyresni žmonės, neturėdami pajamų, gali įsigyti mūsų prekę“, – komentavo degalinių tinklo vadovas.

Vadovas pabrėžė, kad kainos jo degalinių tinkle – „pensininko kainos“, o jaunimas degalus pilasi kitur.

„Jeigu kaina bus aukšta, išvis nieko nebeparduosime, bet mums užtenka tų pinigų, daug nereikia“, – teigė jis, o gautą mažesnį pelną pateisino mažesniu antkainiu arba išmokėtais didesniais atlyginimais.

Vyras teigė, kad šiuo metu jo tinklą sudaro 14 degalinių.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA