Sportiškiems kauniečiams – išskirtinis nemokamų treniruočių pasiūlymas | Kas vyksta Kaune

Sportiškiems kauniečiams – išskirtinis nemokamų treniruočių pasiūlymas

Daugiau kaip 10 skirtingų fizinių veiklų – iš viso net 39 įvairios treniruotės kas savaitę. Šeštą sezoną pradedantis projektas „Judėk sveikai“ pristato naują užsiėmimų tvarkaraštį. Jame – daugelio jau išbandytos ir naujos sporto šakos, kurias kiekvienas išsirinks pagal savo norus bei galimybes.

Dar didesnė įvairovė

Nuo jogos, kalanetikos, raumenų stiprinimo, bėgimo bei funkcinių treniruočių iki zumbos ar karibų šokių, „cardio boxing“ ar net futbolo kamuolio valdymo. Tokį platų spektrą nemokamų treniruočių nuo rugsėjo 2 dienos pateikia Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro kuruojamas projektas „Judėk sveikai“.

Įdomių ir naudingų sporto užsiėmimų atras visi: vaikai, mamytės su mažyliais, jaunimas, suaugusieji ir net senjorai. Ilgametę patirtį sukaupę treneriai pabrėžia, kad čia svarbiau ne amžius ar fizinis pajėgumas, bet noras gyventi sveikiau ir aktyviau.

„Pradėdami naują sezoną kasmet siekiame nustebinti ligšiolinius treniruočių dalyvius ir tuo pačiu pritraukti naujų dalyvių. Nemokamas „Judėk sveikai“ treniruotes jau išbandė tūkstančiai kauniečių. Kaip žinia, sporte labiausiai vargina monotonija, todėl pasistengėme, kad į rudenį žengtume su pokyčiais ir dar didesne įvairove“, – pasakoja Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Lina Pranckevičiūtė.

Atsinaujinusiame tvarkaraštyje greta jau įprastomis tapusių treniruočių įtraukta nemažai naujovių – kalanetika, futbolo kamuolio valdymo treniruotės, karibų šokiai. Be to, po trumpos pertraukos sugrįžta kinų gimnastika su rytietiškų kovos menų elementais – Tai Či, taip pat mamų mankštos su mažyliais. Kai kurie užsiėmimai vyks net tris kartus per savaitę.

Apsauga nuo rutinos

Nesvarbu, ar vasarą tingiai poilsiavote, ar mėgavotės aktyviomis veiklomis, po atostogų sezono sugrįžus į darbus ir mokslus, šie netrukus vėl gali peraugti į nuobodžią rutiną. Paprasčiausias būdas jos išvengti – reguliarus sportas.

Nemokamos „Judėk sveikai“ treniruotės Kaune vyks nuo pirmadienio iki sekmadienio – tiek anksti rytais, tiek ir vakaro metu. Užsiėmimų vietos, kaip įprastai, išsidėsčiusios po visą miestą, kad būtų patogiai pasiekiamos kuo platesniam kauniečių ratui.

„Laimingi gyventojai – sėkmingo miesto požymis. Kaip žinia, net mediciniškai įrodyta, jog sportas yra būtent ta veikla, kuri skatina vadinamojo laimės hormono išsiskyrimą. Dar 2013 metais startavusi „Judėk sveikai“ iniciatyva auga drauge su visu miestu ir toliau ragina žmones skirti vis daugiau dėmesio gerai savijautai. Savo ruožtu miestas stengiasi sudaryti kuo geresnes sąlygas kauniečiams sportuoti ar tiesiog aktyviai leisti laisvalaikį, todėl ne tik tęsia nemokamų treniruočių programą, bet ir atnaujina parkus bei puoselėja kitas miesto erdves, kad jos būtų visiems prieinamos bei patogios“, – teigia Kauno miesto mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Vaikai – drauge su tėvais

Naujajame „Judėk sveikai“ sezone pradėti savaitę nuo pat ankstyvo pirmadienio kvies raumenų stiprinimo treniruotė su populiarios bendruomenės „Šešios trim“ treneriais. Toliau nuo 11 val. rikiuosis mamų su mažyliais mankšta (nuo rugsėjo 4 d.) bei vidurdienį numatyta kineziterapinė joga. Vakarop tėveliai galės sportuoti drauge su savo atžalomis: kol suaugusieji lies prakaitą funkcinėse treniruotėse, vaikų lauks „Yoga zoo“ užsiėmimai. Pirmadienio tvarkaraštį užbaigia kalanetika bei Karibų šokiai.

Beveik analogiška tvarka treniruočių grafikas išsidėstęs ir trečiadieniais bei penktadieniais. Tiesa čia vakarinėse gretose prisijungia bėgimo bei vaikų treneriai.

Antradieniais ir ketvirtadieniais sportui neabejingų kauniečių lauks senjorų treniruotės, Tai Či, joga, „Cardio boxing“, „Strong by zumba“, futbolo kamuolio valdymo pamokos ir zumbos šokiai su greta vyksiančiomis vaikų treniruotėmis.

Taigi bėgimo, zumbos ir funkcines treniruotes pasirinkę suaugusieji gali į jas vykti drauge su mažaisiais, mat greta dirbantys treneriai rengs specialiai vaikams skirtas sporto veiklas.

Visą išsamią informaciją apie nemokamas treniruotes, tikslų jų laiką bei vietą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA