Lietuvoje staigūs oro pokyčiai atneš itin nemalonius reiškinius | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje staigūs oro pokyčiai atneš itin nemalonius reiškinius

delfi.lt 2019/08/29 09:35
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Karštasis anticiklonas traukiasi, užleisdamas vietą žemesnio slėgio sričiai.

Šiandien nuo pat ryto per vakarinius šalies rajonus lėtai keliaus lietaus debesų juosta, kuri iki vakaro pasieks tik vidurio Lietuvą.

Pajūryje, Žemaitijoje, Užnemunėje ir kai kuriuose centriniuose rajonuose ne tik nulis trumpos liūtys, bet ir griaudės perkūnija, vietomis gali kilti škvalas. Vėjas čia daugiausiai pūs iš pietų, bus smarkokas, o škvalo gūsiai gali siekti 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra šioje šalies pusėje sieks 22–27, Suvalkijoje kai kur 28 laipsnius šilumos.

Rytinėje šalies pusėje šiandien lietaus tikimybė dar bus nedidelė, nors debesų popietę prisirinks gana daug. Vėjas čia pūs iš pietryčių, pietų, vidutinio stiprumo.

Oras bus tvankus, o karštis sieks 27–29, Dzūkijoje 30 laipsnių. Vilniuje temperatūra pavėsyje sieks 27–29 laipsnius.

Penktadienio naktį trumpi lietūs nulis daugelyje šalies vietovių, rytiniuose rajonuose juos kai kur lydės perkūnija. Vėjas nepastovios krypties, silpnas. Debesuota naktis vėl bus šilta – temperatūra pažemės tik iki 14–19 laipsnių.

Penktadienio dieną rytinėje šalies pusėje dar daug kur trumpai palis, gali nugriaudėti ir perkūnija, tuo tarpu vakariniuose rajonuose labiau tikėtinas pavienis ir negausus lietutis. Vėjas pasisuks iš vakarų, bus vidutinio stiprumo. Šilumos nestokosime – aukščiausia temperatūra šalyje sieks 22–27 laipsnius.

Paskutinę kalendorinės vasaros dieną trumpai palis tik šiaurės rytiniuose šalies rajonuose. Temperatūra naktį bus apie 10–15, pajūryje 16–18 laipsnių, o dieną termometrai rodys malonią 21–26 laipsnių šilumą.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA