Jeigu „Vero Cafe“ būtų kelionių agentūra, rekomenduotų keliauti į Nikaragvą | Kas vyksta Kaune

Jeigu „Vero Cafe“ būtų kelionių agentūra, rekomenduotų keliauti į Nikaragvą

„Vero Cafe“ nuotr.

Žmonės yra nepataisomi keliautojai ir įrodymų toli ieškoti nereikia – įsisavintos planetos žemės bei kosminės odisėjos puikiai iliustruoja kaip žmogus nuolat veržiasi ten kur jo nėra.

Ko gero, lemiama priežastis yra mūsų vaizduotė, gebanti akimirksniu nukelti į bet kurį gaublio tašką skaitant knygas, žiūrint filmus ar klausantis įstabių istorijų. Kai pagalvoji, išties didelis privalumas galėti štai taip iškeliauti čia ir dabar, nes kitaip kasdienybė pribaigtų mus savo monotonija. Ir jeigu mes ne visada galime skirti laiko filmui ar knygai, tai geros kavos puodeliui minutė visada atsiras.

O prie ko čia kava, paklausite jūs. Dalykas tas, kad kava yra vienas malonesnių, lengvai prieinamų būdų atrasti naujas pasaulio vietas pojūčių pagalba. Ragaudamas naują rūšį ne tik sužinai kilmės istoriją, bet ir pajunti to krašto skonį, tenykštės dirvos, vėjo ir lietaus, vietinių rankų, žvilgsnių, dainų, saulės ir šešėlių skonį.

Pirmiausia kavos kūnas pademonstruoja gimtos žemės charakterį, tada vilioja aromatu, stebina niuansais, vedžioja nepramintais takais kol galiausiai visa tai susilieja į neišblėstantį poskonį, primenantį ilgai lydinčius prisiminimus apie nuostabią kelionę.

Kava gali tapti trumpa, bet įtaigia patirtimi, kuri įprastą dieną pavers ypatinga, todėl „Vero Cafe“ ekspertų komanda nuolat analizuoja kavos rinką ir kas pusmetį pristato naujas kavos rūšis savo tinklo kavinėse.

Šių kavų ieškoma visame pasaulyje, asmeniškai bendraujant su ūkių savininkais, lankant plantacijas, savo akimis įsitikinant proceso kokybe ir autentiškumu. Atrenkant kavą atkreipiamas dėmesys, kad ji būtų išties unikali, kokybiška ir tinkamai reprezentuotų savo gimtinę.

Būdami kavos entuziastais, „Vero Cafe“ ypač palaiko ūkius, kurie puoselėja esminius kavos kokybės principus bei pasižymi atsakinga darbo etika. Įdėtos pastangos leidžia vienam didžiausių kavos tinklų Lietuvoje didžiuotis pristatomomis rūšimis , nes kiekviena jų praturtina pojūčiais bei padeda pažinti ne tik pasaulį, bet ir save.

Jeigu „Vero Cafe“ būtų kelionių agentūra, šį pusmetį pristatytų nepamirštamą kelionę į Nikaragvą. Tačiau būdami kavos ekspertais siūlo pakeliauti skonio receptorių pagalba, ragaujant ten užaugintą kavą.

Užderėjusi 850–1110 metrų aukštyje, Matagalpa vietovėje, kitaip vadinamoje Amžinojo pavasario žeme, „Fincas Mierisch“ kava yra tvirta kaip regioną supančios uolos ir saldi lyg krašto paukščių giesmės. Rūpestingai puoselėjamos kavos uogos, atėjus metui nurenkamos rankomis, apdorojamos ir plaunamos labai atsakingai.

Ūkio filosofija, atsidavimas darbui ir išskirtinė produkcijos kokybė pelnė sertifikuotos ir konkursuose įvertintos kavos reputaciją visame pasaulyje. „Vero Cafe“ šią kavą perka tiesiai iš Limoncillo ūkio, kurio devizas yra pagarba žemei ir ištikimybė kavai.

Šis atsidavimas jaučiamas kiekviename kavos gurkšnyje. Kantrus darbas čia skleidžiasi juodojo šokolado natomis, meilė ir švelnumas apgaubia migdolais bei cukranendrių cukrumi, atkaklumo nata – braziliškas riešutas ir galiausiai atradimo džiaugsmą vainikuojantis mėlynųjų slyvų saldumas.

Nenuostabu, kad ši kelionė palieka dosnų pojūčių šleifą ilgalaikio poskonio forma. O jeigu barista į „Fincas Mierisch“ šliūkštelės pieno, šokoladas taps pienišku, riešutai išryškės ir jūs paskęsite egzotiškosios Nikaragvos glėbyje.

Kai būsite mieste, užsukite į artimiausią „Vero Cafe“ ir paragaukite Nikaragvos arba kitaip tariant – pabūkite Nikaragvoje. Juk tai ne tik naujoji sezono kava, bet ir intriguojanti kelionė kavos būdu.

Mes žinome, kad kasdien darote svarbius dalykus, skubate, planuojate ir neretai pavargstate. Kad turite daug reikalų, įsipareigojimų, poreikių ir mažai laiko. Būtent todėl ir nusipelnėte kad kiekviena pertrauka būtų ypatinga. Tokia, kurios metu galite iškeliauti toli toli ir per akimirką pajusti visą pasaulį.

Mes pasiryžę surasti vertingiausias planetos kavas, kad jūs atrastumėte vis naują pažadėtąją žemę kiekviename puodelyje. Ir jeigu kada nors mėnulyje bus užauginta kava, mes jos paragauti pasiūlysime pirmieji. O jūs tada būsite pabuvoję ir ten..

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA