Kauniečiai plūsta į anglų kalbos pamokas: poreikį diktuoja progresyvi darbo rinka | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai plūsta į anglų kalbos pamokas: poreikį diktuoja progresyvi darbo rinka

„Intellectus“ nuotr.

Lygiai prieš metus anglų kalbos mokykla „Intellectus“ paskelbė apie savo pirmojo padalinio Kaune atidarymą. Per šį laiką modernius metodus taikanti mokykla kauniečių nenuvylė – vietos į kalbos kursus išgraibstomos akimirksniu. Anot mokyklos atstovų, išpildyti mokinių lūkesčiai ne tik džiugina atsidavusių pedagogų komandą, bet ir verčia rimtai apsvarstyti antrojo padalinio steigimą.

Plėstis Kaune – pasvertas ir pasiteisinęs žingsnis

Anglų kalbos mokykla „Intellectus“ nuo pat savo veiklos pradžios užsibrėžė tikslą suteikti kokybiškas pamokas kuo daugiau Lietuvos gyventojų. Padalinio steigimas Kaune buvo pastarosios misijos dalis, prisidėjęs prie šiuolaikiško anglų kalbos mokymosi sklaidos viename pagrindinių Lietuvos taškų. Plėtrai Kaunas pasirinktas ir dėl kasdien didėjančio anglų kalbos poreikio jo gyventojams, atkreipiant dėmesį į ryškų miesto ekonominį progresą.

„Kaune vykstantys nuolatiniai pokyčiai, ypač susiję su verslu, davė aiškų signalą, kad moderni anglų kalbos mokymo technika bus reikalinga šio miesto gyventojams. Be to, niekam ne paslaptis, kad kauniečiai teikia pirmenybę tik aukšto lygio suteikiamoms paslaugoms, todėl visada tikėjome, kad mūsų organizuojami kursai čia neliks nepastebėti“, – pasakojo „Intellectus“ vadovas Andrius Ingelevič.

„Intellectus“ nuotr.

Pasak anglų kalbos specialisto, didžiausias mokyklos išskirtinumas – interaktyvūs mokymo metodai ir praktinės pamokos: „Siekiame mokymąsi padaryti kuo artimesnį šiuolaikinio žmogaus poreikiams, todėl vietoj „sauso“ ir nuobodaus mokymosi iš vadovėlių, rengiame kalbos žaidimus, simuliuojame gyvenimiškas situacijas, nagrinėjame šiuolaikinę žiniasklaidą anglų kalba ir vaizdo įrašus, o šnekamajai kalbai lavinti skiriame daugiausia dėmesio. Tokius praktinius mokymus itin mėgsta mūsų mokiniai, nes, pasak jų, įgyjami komunikaciniai įgūdžiai kaskart praverčia tiek darbe, tiek kelionėse.“

Anglų kalba būtina ir paslaugų, ir verslo sektoriuose

Pašnekovas priduria, kad kauniečių susidomėjimas pamokomis viršijo pedagogų komandos lūkesčius. Tai galima sieti su tuo, kad mieste anglų kalbos poreikis auga greičiau nei tikėtasi.

„Airbnb“ duomenimis, Kaunas yra vienas sparčiausiai pagal turistų kiekį pastaruoju metu augusių miestų Europoje. Keliautojus iš viso pasaulio į istorinį Lietuvos miestą vilioja pigūs tiesioginiai skrydžiai ir noras atrasti mažiau žinomas, naujas vietas.

Be to, į miestą sparčiai investuoja didelės užsienio įmonės, kuriasi nauji verslo centrai. Vien per pastaruosius porą metų apie atėjimą į Kauną pranešė tokios verslo gigantės kaip „Continental“, „Hella“, „Hollister Incorporated“. Esamus padalinius plečia ir kitos Kaune įsikūrusios tarptautinės įmonės.

Moderniausi anglų kalbos mokymo metodai – jau 10 metų

2009 m. Vilniuje pirmąjį padalinį atvėrusi anglų kalbos mokykla „Intellectus“ pažangius anglų kalbos metodus taiko lavindama tiek vaikų, tiek suaugusiųjų anglų kalbos įgūdžius. Kadangi dirbama mažose grupėse, mokytojai yra pajėgūs analizuoti individualias mokinių problemas ir efektyviai jas spręsti.

„Intellectus“ nuotr.

Anot mokyklos vadovo, bene didžiausias dėmesys mokykloje skiriamas specialistų atrankai, jų kvalifikacijai ir nuolatiniam tobulėjimui. A. Ingelevič teigimu, kompetentingi, kūrybiški ir motyvuoti specialistai, baigę studijas prestižiniuose užsienio universitetuose ir sukaupę tarptautinės darbinės patirties, geba išspręsti kiekvieno individualius mokymosi sunkumus.

„Intellectus“ šiuo metu plečia savo specialistų kolektyvą ir ruošiasi artėjančiam džiugiam įvykiui – naujojo padalinio Klaipėdoje atidarymui, kur skirtingo amžiaus grupės pradės mokytis anglų kalbos jau nuo rugsėjo.

Paskutinė galimybė suspėti į rudens semestro kursus

Itin patogioje vietoje, Žaliakalnyje esančioje K. Petrausko gatvėje, Kauno mokslo ir technologijų parke įsikūrusios mokyklos atstovams dėl didelio kursų susidomėjimo telieka apgailestauti, kad dar nespėta atidaryti antro padalinio.

„Intellectus“ nuotr.

„Kauniečių susidomėjimas anglų kalbos kursais įkvepia dar labiau stengtis, tobulinti paslaugas, vystyti mokyklą Kaune ir svarstyti apie mokyklos plėtrą, ypač – apie antrojo padalinio mieste steigimą“, – mintimis dalijosi A. Ingelevič.

Mokykloje neseniai prasidėjo registracija rudens sezonui. Nors, pasak pašnekovo, vietos į įvairių lygių anglų kalbos kursus tirpsta, o pavasarį kursus baigusieji nuo rudens skuba tęsti mokslus aukštesniuose lygiuose – norinčius mokytis mokykla ragina suskubti registruotis. Abejojantiems dėl savo kalbos lygio, rekomenduojama atlikti vos iki 15 min. trunkantį nemokamą anglų kalbos testą, prieinamą visiems „Intellectus“ mokyklos svetainėje.

Mokykla „Intellectus“ kviečia registruotis jau dabar ir išbandyti šiuolaikiškus anglų kalbos kursus Kaune. Registruotis galite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA