Kauno „Žalgiris“ pradėjo pasirengimą sezonui: Š. Jasikevičius patikslino gandus apie žaidėjus | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris“ pradėjo pasirengimą sezonui: Š. Jasikevičius patikslino gandus apie žaidėjus

delfi.lt 2019/08/26 12:42
R. Tenio nuotr.

Pirmadienio rytą Kauno „Žalgiris“ ne pilna sudėtimi pradėjo pasirengimą naujam sezonui. Komandoje nėra Lietuvos rinktinei atstovaujančių žaidėjų, tačiau ekipos strategas Šarūnas Jasikevičius stengiasi į situaciją žiūrėti optimistiškai.

Vasarą „Žalgiris“ į komandą po dviejų sezonų pertraukos susigrąžino Luką Lekavičių bei prisiviliojo užsieniečius – australą Jocką Landale‘ą, JAV ir Meksikos pilietybę turintį Alexą Perezą bei amerikiečius Zachą LeDay ir Nigelą Hayesą.

– Kokie tikslai artėjančiame sezone? – žurnalistai paklausė Š. Jasikevičiaus.

– Man tikslų daug nereikia. Mano tikslas yra kita treniruotė, o apie kitus tikslus daugiau kalba klubo vadovai. Man svarbiausia susikoncentruoti į artėjančias rungtynes, į artėjančią treniruotę.

– Komanda susirinko prieš dienas. Kokie pirmieji įspūdžiai?

– Dar nedirbome salėje su kamuoliais. Kol kas fizinis pasiruošimas, traumų prevencija. Visi dirba labai šauniai.

– Ar apsunkina darbą tai, kad dalis žaidėjų yra rinktinėje?

– Taip, kaip ir kiekvieną vasarą. Būtų geriau, kad būtų visi, bet yra kaip yra.

– Treniruotėje daug jaunimo, ar jau žinoma, kad važiuos į Turkiją?

– Kol kas nenusprendėme. Manau, kad važiuos apie 13 žaidėjų. Tai jaunimui yra labai didelė galimybė, o mums galimybė į juos pasižiūrėti. Tikrai malonu, kad toks procesas vyksta. Kita vertus, tas procesas nelabai malonus, kad nėra dalies žaidėjų. Žiūrint pozityviai, tai galimybė iš arčiau pažinti savo jaunuosius žaidėjus.

Mūsų idėja daugiau mažiau lieka ta pati. Komandoje bus apie 13-14 žaidėjų. Iš jų 11-12 pagrindinių ir du dubleriai. Norime jiems suteikti stimulą ir pagyvinti treniruočių procesą.

Be to, spaudoje yra ne visai teisinga informacija apie kai kurių žaidėjų perleidimą Prienams. Sprendimai dar tikrai nėra priimti. Taip, Arnas Velička yra paskolintas, o dėl Luko Ulecko sprendimas dar nėra priimtas.

– Kokia jūsų nuomonė apie susidariusią situaciją dėl Kėdainių „Nevėžio“?

– Kaip žmogus aš esu visuomet už kokybę, o kiekybę. Visų pirma mes turime gerbti save. Aš nežinau, kodėl būtinai turi būti 10 komandų. Ar reikia forsuoti? Aš manau, kad pirmiausia dalykai turi būtu daromi gerai. Jei gerai neišeina – tai nedaryk.

– Ar jau teko matyti Zacho LeDay’us žaidimą?

– Vasarą krepšinį žiūrėjau mažai. Mačiau tik highlightus. Mačiau vasaros lygos momentus. Atrodo daugiau mažiau taip, kaip mes tikėjomės. Šiaip visi legionieriai labai geroje fizinėje formoje.

– Nigelis Hayesas daugiau žaidžia ketvirtoje, o ne trečioje pozicijoje. Kaip jūs jį matote savo komandoje?

– Aš jį matau abejose pozicijose prisitaikant prie varžovų. Malonu, kad turime kelis žaidėjus, kurie gali žaisti keliose pozicijose. Tai tikrai leis manevruoti sudėtimi.

Kol kas sunku pasakyti, kokia bus priekinė linija. Reikia žaisti ikisezonines rungtynes, pirmas rimtas rungtynes LKL ir tada žiūrėsime, kas su kuo tinka.

Treneriui pritarė ir komandos veteranas Artūras Milaknis.

„Dabar komandoje turime daug jaunimo ir šansas suteikiamas jiems. Situacija kaip ir blogesnė, bet tai šansas save parodyti kitiems žaidėjams ir galbūt įsitvirtinti komandoje. O šiaip viskas gerai. Pasiruošimą pradedam pozityviai, nors ir su žaidėjų trūkumu“, – teigė snaiperis.

– Koks pirmasis įspūdis apie naujokus?, – žurnalistai paklausė A. Milaknio.

– Tikrai geras. Visi puikūs vyrukai, puikia sutariame, pajuokaujame. Manau, jie puikiai įsilies į komandą tiek rūbinėje, tiek aikštelėje.

– Kokį įspūdį palieka komandos draugai Lietuvos rinktinėje?

– Stebime visas rungtynes. Stebime Paulių. Puikiai. Viskas gerai. Aišku, dar yra tam tikrų niuansų, nesusikalbėjimo, bet kiekvienais metais jų pasitaiko. Bet kokiu atveju manau, kad šiemet rinktinė demonstruoja neblogą formą.

– Ar pačiam norėtųsi būti rinktinėje?

– Dabar esu čia su „Žalgiriui“.

– Kaip jaunimas atrodo?

– Kol kas lakstėme po maniežą – visi bėgti moka (juokiasi – DELFI). Kol kas sunku spręsti. Dabar pradėsime darbą salėje tai pasimatys geriau.

– Kiekvieną vasarą komanda gerokai pasikeičia. Ar sudėtinga prie to prisitaikyti?

– Būna įvairiai, tačiau kitos išeities nėra – tokia klubo politika. Komanda negali išlaikyti atsiskleidusių žaidėjų. Visada tai priimame ir komanda susilipdo. Tiek rūbinėje, tiek aikštelėje stengiamės kuo greičiau lipdyti komandą, kad atsirastų tarpusavio supratimas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA