Prie privačių namų Vilijampolėje – senojo Laisvės alėjos grindinio plytelės | Kas vyksta Kaune

Prie privačių namų Vilijampolėje – senojo Laisvės alėjos grindinio plytelės

Skaitytojo nuotr.

Kauniečių akį patraukė nuošalioje gatvelėje Vilijampolėje paklotos senosios Laisvės alėjos plytelės. Buvusį alėjos grindinį pastebėję gyventojai klausia, kaip ši miesto nuosavybė čia pateko ir ar tai teisėta.

[galerija kiek=”4″]

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojas, atpažinęs senąjį Laisvės alėjos grindinį, išklotą Vilijampolėje, kreipėsi į redakciją, teiraudamasis, ar tai gali būti teisėta ir svarstydamas, kokiais tikslais senosios plytelės čia atkeliavo.

„Gal kauniečiams ir kitur būtų įdomu pasivaikščioti senosiomis Laisvės alėjos grindinio plytelėmis?“ – svarstė skaitytojas.

Senąsias Laisvės alėjos plyteles pastebėjęs kaunietis nurodė, kad jomis ištiestas akligatvis Vilijampolėje, vedantis į Ramybės gatvę. „Plytelės ten atsirado, kai Laisvės alėją pradėjo griauti“, – teigė skaitytojas.

„Panašu, kad tuo taku naudojasi tik artimiausių namų gyventojai, nes jis niekur kitur neveda“, – nurodė kaunietis, patikslinęs, kad akligatvis driekiasi pro tris gyvenamuosius pastatus, nuotraukoje pažymėtus 1E, 1F ir 1D numeriais.

Akligatvis Vilijampolėje / Skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ pasidomėjo, koks likimas ištiko senąjį Laisvės alėjos grindinį ir kaip rekonstrukcijos metu nuimtos plytelės pasiekė Vilijampolę.

Bendrovės „Kauno tiltai“ gatvių tiesimo aikštelės vadovė Jolanta Varkalienė informavo, kad pagrindinės Kauno gatvės senosios plytelės buvo atiduotos seniūnijoms.

„Senąjį Laisvės alėjos grindinį seniūnijos ir bendruomenės panaudojo mokyklų, darželių ir gyvenamųjų namų gatvių remontui“, – komentavo J. Varkalienė, patvirtindama, kad senosios pagrindinės Kauno pėsčiųjų gatvės plytelės greičiausiai buvo panaudotos teisėtai, o dėl jų paskirstymo skaidrumo reiktų kreiptis į seniūnijas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA