Rugsėjį Nemuno salą okupuos šeimų sporto šventė | Kas vyksta Kaune

Rugsėjį Nemuno salą okupuos šeimų sporto šventė

Organizatorių nuotr.

Rugsėjo 8 d., sekmadienį, 10 val. Kauno Nemuno saloje visas aktyvias šeimas suburs jau trečią kartą vyksianti „Šeimų sporto šventė“. Gamtos oazėje susirinkusius dalyvius džiugins ne tik originalios sporto rungtys, tačiau ir įvairios pramogos, turiningas laikas kartu su šeima.

[galerija kiek=”4″]

Renginio dalyviai išmėgins jėgas tradiciniame 100 m vaikų bėgime, ropliukų turnyre, šeimų estafetėse, bėgime su augintiniais. Organizatoriai kviečia sudalyvauti ir ypatingose mamų/žmonų nešimo varžybose. Dalyvių poros turės įveikti 100 m distanciją su kliūtimis.

Pranešime spaudai rašoma, kad šią rungtį pristatys ir jai teisėjaus dukart Pasaulio žmonų nešimo čempionai Neringa ir Vytautas Kirkliauskai.

Renginio iniciatorė, „Uodo“ šeimos turgelio įkūrėja Gitana Granickienė prieš 6-erius metus pradėjo organizuoti šeimos turgelių veiklą, kuriuose galima įsigyti ar parduoti nebenaudojamus šeimai skirtus daiktus. Skatindama atsakingą vartojimą ir taupymą, moteris subūrė didelę šeimų bendruomenę.

„Mačiau, kad šeimos nori leisti laiką kartu ir fiziškai aktyviai, tačiau nėra daug tokių renginių, todėl 2017 m. pateikiau projektą Kauno savivaldybei. Džiaugiuosi, kad manimi patikėjo ir padėjo idėjai išvysti dienos šviesą. Netrukus suradau bendramintį Kęstutį Bunevičių, vaikų sporto klubo „Startukas“ įkūrėją, ir startavome su pirmąja švente. Ji puikiai pavyko, sulaukėme daug teigiamų atsiliepimų, tai įkvėpė judėti toliau“, – teigia ir pati aktyviai kartu su vaikais sportuojanti G. Granickienė.

Tradiciniu tampančio renginio dalyvių skaičius vis labiau auga, į šventę atvyksta ne tik nuolatinės, tačiau ir naujos šeimos. Šiais metais tikimasi sulaukti 300 dalyvių. Visi rungčių dalyviai bus apdovanoti medaliais, o nugalėtojų laukia vertingi rėmėjų prizai.

Skatinamas vaikų fizinis aktyvumas

Renginio organizatoriai išskiria, kad vaikų fizinio aktyvumo skatinimas ypatingai svarbus vaikystėje bei pradėjus lankyti mokyklą, kai tik formuojasi vaikų požiūris į fizinį aktyvumą ir sveiką gyvenseną. Sportuodami mažieji taip pat lavina psichologinį atsparumą, išmoksta įveikti savo vidinius barjerus, siekti užsibrėžtų tikslų, nepasiduoti.

Anot sporto trenerio K. Bunevičiaus, tėvai turi itin didelę įtaką, iš jų vaikai ima pavyzdį ir mokosi: „Moksliškai įrodyta, kad vaikai, kurie sportuoja kartu su tėvais, užauga psichologiškai stipresni. Dėl to svarbu formuoti ne tik požiūrį į fizinį aktyvumą ir sportą, bet ir tarpusavio ryšį. Šio projekto esmė – pakviesti vaikus kartu su tėvais dalyvauti sporto šventėje, išbandyti įvairiausias rungtis, varžytis, bendradarbiauti, nugalėti, dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose.“

Rungtyse dalyvauti gali vaikai nuo 1 m. iki 12 m. amžiaus, o ropliukų konkurse laukiami dar nemokantys vaikščioti kūdikiai iki 1 m.

Šventėje veiks sporto, pramogų, laisvalaikio, maitinimosi zonos. Energingą pasirodymą renginiui ruošia afrikietiškų būgnų kolektyvas, žadantis ne tik pagroti, tačiau ir į savo pasirodymą įtraukti visus klausytojus. Taip pat savo veiklas pristatys ir jas išbandyti pakvies sporto ir laisvalaikio klubai, šventės metu vyks loterija, o mažieji dalyviai bus lepinami dovanomis ir vaišėmis.

Organizatoriai dalyvių šeimas kviečia renginio metu surengti smagų pikniką – su savimi paimti kelis pledus, jaukiai įsikurti, sportuoti, bendrauti ir neskubėti namo. Dalyviai raginami atvykti kartu su augintiniais.

Daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA