Reidų mėnuo įsibėgėja: policija vairuotojus apdovanos ypatingu dėmesiu | Kas vyksta Kaune

Reidų mėnuo įsibėgėja: policija vairuotojus apdovanos ypatingu dėmesiu

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos Kelių policijos tarnyba (LKPT) pranešė, kad nuo pat rugpjūčio pabaigos, iki rugsėjo galo, vairuotojų laukia daugybė patikrų. Dėmesio sulauks ir plepantys telefonais, ir lekiantys, ir nepraleidžiantys pėsčiųjų perėjose.

Vienos priemonės policijos pareigūnai ėmėsi dar rugpjūčio 23-iąją ir žada ją tęsti iki pat rugsėjo 8-osios. Šiomis dienomis bus stebima, ar Kelių eismo taisyklių (KET) laikosi pėstieji ir dviratininkai, ar jų elgesys dera su eismo saugumu. Be to, tikrinama ir tai, kaip automobilių vairuotojai laikosi savo pareigų pėstiesiems ir dviratininkams.

Rugpjūčio 30 d.–rugsėjo 2 d. dėmesio sulauks tie, kurie nusprendė suderinti alkoholį ir vairavimą. Bus tikrinama, ar vairuotojai blaivūs, ar nėra apsvaigę nuo narkotinių ir kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Ypatingo dėmesio sulauks ir pavojingai ar chuliganiškai vairuojantys bei tie, kurie teisės vairuoti apskritai neturi arba ji iš jų atimta.

Rugsėjo 3-8 dienomis pareigūnai stebės, kiek vairuotojų pamiršta, jog prie vairo naudotis mobiliaisiais telefonais rankomis nevalia. Taip pat bus tikrinami ir tie vairuotojai, kurie bandys užsiimti pašaline veikla ir tuo pačiu vairuoti. Akylesnis dėmesys bus skirtas saugos diržams, šalmams, vaikams vežti skirtoms prisegimo sistemoms ir jų naudojimui.

Galiausiai rugsėjo 16-22 dienomis pareigūnai imsis greičio mėgėjų. Visoje šalyje bus ne tik matuojamas važiavimo greitis. Pareigūnai stebės ir tai, kaip laikomasi saugaus važiavimo taisyklių, kaip manevruojama, važiuojama per sankryžas ir lenkiama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA