Kauniečiai išskyrė 10 priežasčių, kodėl Kaunas – geriausias Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai išskyrė 10 priežasčių, kodėl Kaunas – geriausias Lietuvoje

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dažnas kaunietis didžiuojasi savo miestu ir Kauną įvardija kaip geriausią Lietuvos miestą. Priežasčių – daugybė. Skaitytojai vykusioje diskusijoje žarstė komplimentus Kaunui ir įvardino, kodėl myli šį miestą.

Socialiniame tinkle „Facebook“ uždavėme klausimą – „Dėl ko jums Kaunas – nr. 1 miestas Lietuvoje?“. Iš šūsnies skaitytojų išvardintų priežasčių atrinkome 10 pagrindinių.

1. Lietuviškiausias miestas

Diskusijos dalyviai džiaugėsi, kad Kaune visi kalba lietuviškai, o pačiame mieste tvyro patriotiška atmosfera. Mieste didžioji dalis gyventojų yra lietuviai, tad galima pajusti tikrą lietuvišką dvasią.

2. Kauno „Žalgiris“

Ne vienas kaunietis paminėjo, kad „Žalgiris“ yra geriausia krepšinio komanda ir garsina Kauną Europoje, o laikinąją Lietuvos sostinę net galima vadinti krepšinio sostine.

3. Miestas turi merą, kuris tvarkosi

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pastebėjo, kad Kaunas nuolat tvarkosi ir gali didžiuotis tvarkingu viešuoju transportu, atnaujintomis autobusų ir geležinkelio stotimis bei gražėjančiomis gatvėmis. Pasak diskusijos dalyvių, visi šie pokyčiai vyksta iniciatyvaus Kauno mero.

4. Kauniečiai – ypatingi žmonės

Diskusijos dalyviai pastebėjo, kad kauniečiai yra nuoširdūs ir draugiški bei patikimi. „Kauniečio žodžiu galima tikėti“, – savo nuomonę išsakė vyras. Kauniečiams taip pat buvo dedikuotos užsispyrėliškos ir kietakatiškos savybės.

5. Sentimentai

Daugumai kauniečių šis miestas asocijuojasi su vaikyste, studijomis, šeimos kūrimu ir gražiausiais prisiminimais. Kaune gimę ir užaugę gyventojai teigė, kad savo gimtąjį miestą myli ir mylės.

6. Kaunas – gražiausias miestas

Daugumos „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuomone, Kaune netrūksta žalumos ir apžvalgos aikštelių, nuo kurių atsiveria kvapą gniaužianti miesto panorama, todėl diskusijos dalyviams Kaunas – gražiausias Lietuvos, ar net Europos, miestas.

Kauno panorama / R. Tenio nuotr.

7. Išskirtinės vietos

Kauniečiai išskyrė kelias vietas, kurios Kauną daro ypatingą, tai – Laisvės alėja ir senamiestis, didžiausių Lietuvos upių santaka, Pažaislio vienuolynas, Panemunės šilas ir Ąžuolynas.

8. Jaukumas

Diskusijos dalyviai akcentavo, kad Kaune jauki atmosfera ir miestas turi malonią aurą, dėl kurios čia gyventi yra jauku.

9. Geriausi kebabai

Kauniečiai juokavo, kad šiame mieste galima rasti geriausius kebabus ir džiaugėsi, kad turi „Todžė“ užkandinę.

10. Kaunas – Lietuvos širdis

Skaitytojai minėjo, kad Kaunas jiems patinka, nes yra Lietuvos centre ir iš čia patogu visur keliauti. Taip pat šią metaforą kauniečiai naudojo išreikšdami šiltus jausmus Kaunui.

Diskusijoje ne kartą buvo parašyta frazė „Mes prie Nemuno užaugę, mylim savo miestą – Kauną“, tad galima daryti išvadą, kad kauniečiai savo miestu didžiuojasi ir džiaugiasi čia gyvendami.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA