Paskutinį mėnesio sekmadienį – priminimas kauniečiams | Kas vyksta Kaune

Paskutinį mėnesio sekmadienį – priminimas kauniečiams

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

M. K. Čiurlionio muziejus primena, kad į muziejaus padalinius šiandien galima užsukti nemokamai. Paskutinį kiekvieno mėnesio sekmadienį nuo šių metų duris atveria ir kai kurie kiti Kauno muziejai.

Kaip skelbia M. K. Čiurlionio muziejus, šis sekmadienis – paskutinė diena, kai dar galima apsilankyti grafų Kosakovskių bibliotekos lobyną Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje (V. Putvinskio g. 55).

Kaip ir kiekvieną nemokamą sekmadienį, lankytojams taip pat atviros bendros Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus ir Vytauto Didžiojo karo muziejaus durys.

Tuo metu M. Žilinsko dailės galerijoje (Nepriklausomybės a. 12) muziejaus atstovai kviečia apsilankyti Japonijos ir Lietuvos šiuolaikinės tekstilės parodoje „Gilios upės teka tyliai“. Abiejų šalių menininkių kūriniuose svarbią vietą užima šių tautų senųjų tekstilės tradicijų pažinimas ir kūrybiškas jų panaudojimas.

Galerijoje taip pat veikia Antano Sutkaus fotografijų paroda „Pro Memoria“ bei paroda „Atminties kodas: Tilmansų palikimas Kaune“, kurioje pristatomas vokiečio verslininko Kurto Tilmanso šeimos palikimas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad nuo 2019-ųjų kiekvieną paskutinį mėnesio sekmadienį visi norintys gali nemokamai lankytis Kultūros ministerijai pavaldžiuose nacionaliniuose ir respublikiniuose muziejuose, tarp kurių papuola ir dalis Kauno įstaigų.

Kaune kiekvieno mėnesio paskutinį sekmadienį ekspozicijas nemokamai atveria Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus ir jo padaliniai, Maironio lietuvių literatūros muziejus ir jo padaliniai, Lietuvos aviacijos muziejus, Lietuvos švietimo istorijos muziejus bei Kauno IX forto muziejus.

Taip pat kauniečiams ir miesto svečiams visuomet pakeliui yra Lietuvos liaudies buities muziejus Rumšiškėse, kuris irgi prisijungė prie šios iniciatyvos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA