Orai toliau lepins šiluma: smarkiausiai kais Kaune | Kas vyksta Kaune

Orai toliau lepins šiluma: smarkiausiai kais Kaune

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Aukštas atmosferos slėgis vis labiau įsitvirtina ir lemia vasariškus orus mūsų šalyje. Sekmadienis taip pat numatomas sausas ir gražus, o smarkiausiai šils Kaune ir šalies pietuose.

Kaip praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, prie jūros ir šiaurės rytinėje šalies dalyje dangus daugiausiai bus giedras, tik retkarčiais praplauks vienas kitas debesėlis. Kitur padangėje nestorų debesų tvyros daugiau, tačiau saulės spindulių taip pat netrūks.

Šilčiausia bus Kauno, Tauragės, Marijampolės ir Alytaus apskrityse, kur įdienojus oras sušils iki 27–28 laipsnių. Kitur šalyje bus vėsiau, tačiau taip pat šilta – 24–26 laipsniai šilumos. Vėjas nuolat kaitalios savo kryptį, tačiau bus menkai juntamas.

Pirmadienio naktis numatoma sausa ir rami. Žemesnėse vietose ir prie vandens telkinių naktį ir ryte vietomis suboluos rūkas, o temperatūra pažemės iki 12–17 laipsnių. Dieną oras menkai skirsis nuo sekmadienio. Bus daug saulės, vėjas išliks nestiprus, sausa, tad temperatūra kils iki 24–29 laipsnių.

Antradienį situacija nesikeis. Tiek naktį, tiek dieną dangus bus mažai debesuotas. Lietaus vis dar nenumatoma. Nepastovios krypties vėjas ir toliau jausis menkai. Oro temperatūra nesiskirs nuo pirmadienio – naktį 12–17, dieną 24–29 laipsniai.

Maudynių mėgėjai populiarių Kauno regiono ir šalies vandens telkinių bei upių temperatūrą gali pasitikrinti čia. Detalią orų prognozę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA