Išrinkti geriausi šių metų Kauno apskrities policijos pareigūnai | Kas vyksta Kaune

Išrinkti geriausi šių metų Kauno apskrities policijos pareigūnai

Kauno apskr. VPK nuotr.

Ketvirtadienį, rugpjūčio 22 d., išrinkti geriausi 2019 metų Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) pareigūnai, kurie nuo ankstyvo ryto rungėsi įvairiose užduotyse, pasitikrino ne tik teorines žinias, bet ir turimus įgūdžius suteikiant pirmąją pagalbą, šaudant iš tarnybinio ginklo, vairuojant bei parodant profesionalius profesinės taktikos gebėjimus, skelbiama pranešime spaudai.

Pirminės grandies geriausiu pareigūnu išrinktas ir antrus metus iš eilės savo titulą apgynė Jonas Tamulevičius, Patrulių rinktinės 2-osios kuopos Mobilaus būrio vyriausiasis patrulis. Vidurinės grandies geriausiu pareigūnu tapo Julius Lengvelis, Santakos policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresnysis tyrėjas, o geriausiai pasirodžiusi ir daugiausiai taškų pelniusi pareigūnė moteris antrus metus iš eilės tapo Laura Stankevičiūtė, Panemunės policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresnioji tyrėja.

[galerija kiek=”12″]

Ketvirtadienio rytą pareigūnai pradėjo spręsdami testą, kuriuo patikrintos ne tik su policijos veikla, bet ir su istorija bei geografija turimos žinios. Po to vyko praktinės užduotys, kurių metu pareigūnai privalėjo parodyti savo profesionalumą inscenizuotose situacijose: padėti stipriai kraujuojančiam nukentėjusiajam, operatyviai sulaikyti agresyvų bei ginkluotą įtariamąjį, išvengiant netikėtų kliūčių įveikti sudėtingą trasą automobiliu.

„Trasa parengta taip, kad joje susidarytų skirtingi greičių ruožai, padarytas skirtingų pločių kelias. Pareigūnai taip pat susiduria ir su „briedžio“ testu – netikėta kliūtimi kelyje. Matosi, kad visi dalyvaujantys pareigūnai tikrai gerai vairuoja, stengiasi. Kartais pasitaiko nesklandumų, tačiau nenuostabu – šiais metais trasa tikrai yra sudėtinga“,- apie vairavimo užduotį pasakojo Rasa Baltaševičienė, Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos eismo įvykių registravimo skyriaus viršininkė.

Šaudymo užduoties metu pareigūnams teko pataikyti į judančius taikinius ir šaudyti būnant nestabilioje pozicijoje, o profesinės taktikos rungtyje pareigūnai susidūrė su taktinio profesionalumo ir kasdienio darbo įgūdžių patikra, susiduriant su ginkluotu ir neblaiviu įtariamuoju. Vertintojai stebėjo ne tik, kaip saugiai pareigūnai įvykdė šią užduotį, bet ir kaip įvertino aplinką, kontroliavo esamą situaciją.

Konkurso dalyvius sveikino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Evaldas Lašinskas, kuris išreiškė pasididžiavimą ne tik laimėtojais, bet ir visais dalyvavusiais, kadangi visi užduočių metu parodė labai aukštus gebėjimus beveik visose rungtyse.

Po apdovanojimų, laimėtojai neslėpė, jog sudėtingiausia ir kiek neįprasta jiems pasirodė taktiką vertinanti užduotis. Siekiant kuo objektyvesnių vertinimų, užduotyje dalyvavo kiekvienas atskirai, kuomet realioje situacijoje dirbtų drauge su partneriu.

„Nei viena užduotis nebuvo lengva, gal tik Jonui vairavimas buvo iš lengvesnių, nes jam itin patinka vairuoti. Labiausiai didžiuojamės ne savo, o visų kolegų pasiekimais, nes tokiose skirtingose užduotyse visi tikrai puikiai pasirodė ir pamatėme itin gerai pasiruošusius profesionalus“, – teigia geriausių Kauno apskrities policijos pareigūnų vardą apsigynę Jonas, Laura ir Julius.

Jie keliaus į kitą turą atstovaudami Kauno apskrities policiją ir kovos dėl geriausios Lietuvos policijos komandos titulo, kurį praėjusiais metais pavyko laimėti kauniečiams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA