R. Karbauskis deklaravo naujus pirkinius: atskleista namo prie Kauno marių kaina | Kas vyksta Kaune

R. Karbauskis deklaravo naujus pirkinius: atskleista namo prie Kauno marių kaina

BNS 2019/08/23 18:47
R. Karbauskis/ R. Tenio nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis, Seimo narys Ramūnas Karbauskis deklaravo už 7 mln. eurų įsigijęs namą prie Kauno marių.

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai pateiktose deklaracijose taip pat nurodoma, kad politikas įsigijo kelis sklypus, teleskopą ir jo gaubtą. Bendra pirkinių vertė siekia 10 mln. eurų.

R. Karbauskis deklaravo su žmona Lina iš „Žemės ūkio inovacijų centro“, kurio akcininkas yra politiko kontroliuojamas „Agrokoncernas“, už 7,7 mln. eurų rugpjūčio pradžioje įsigijęs vienbutį gyvenamąjį namą su poilsio namu.

Iš šios bendrovės Karbauskiai už 1,3 mln. eurų taip pat įsigijo sklypus Kauno marių regioniniame parke Kaišiadorių rajone esančiame Jakštonių kaime bei baldų ir kito inventoriaus už 762 tūkst. eurų.

Iš tos pačios bendrovės jis nurodė už 88,2 tūkst. eurų įsigijęs teleskopo kupolą, o iš teleskopais prekiaujančios bendrovės IDD už 129 tūkst. eurų – observatorijos teleskopą su numatytais priedais ir įrengimu. Jie turėtų būti pastatyti iki kitų metų birželio.

R. Karbauskis taip pat nurodė mėnesio pradžioje „Agrokoncernui“ už 500 tūkst. eurų pardavęs namą, kiemo statinius ir žemės sklypą.

Anksčiau šią savaitę politiko atstovė Dalia Vencevičienė BNS sakė, jog mokesčiai už šiuos R. Karbauskio pirkinius sudaro daugiau kaip 3 mln. eurų ir yra „mokami teisės aktuose nustatyta tvarka ir terminais“.

Ji sakė negalinti viešinti informacijos, kam turtas bus naudojamas, motyvuodama siekiu apsaugoti politiko šeimos privatumą ir saugumą.

Ji patvirtino, kad komplekse bus įrengta ir mobili žemei grėsmę keliančių asteroidų observatorija, apie kurią R. Karbauskis yra užsiminęs anksčiau.

Anksčiau žiniasklaidoje skelbta, kad komplekso statytojams buvo panaikintas leidimas tverti mišką nenustačius, jog aptvare laikomi laukiniai gyvūnai, o kompleksą politikui priklausanti bendrovė stato taip galbūt siekiant apeiti mokesčius.

R. Karbauskis teigia, kad šis objektas yra tapęs „oponentų taikiniu“ ir ragino abejojančius sandorio teisėtumu kreiptis į atsakingas institucijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA