Kaunas nejuokauja: ragina kauniečius iš Vilniaus sugrįžti namo | Kas vyksta Kaune

Kaunas nejuokauja: ragina kauniečius iš Vilniaus sugrįžti namo

Kauno savivaldybės nuotr.

Kaunas pradeda kampaniją, skirtą paskatinti kažkada iš savo miesto išvykusius kauniečius grįžti namo. Šią savaitę Vilniuje pasirodė reklamos, kuriose kauniečiams užduodamas klausimas „Gal jau laikas namo?“. Be to, visi, svarstantys apie grįžimą, kviečiami išspręsti specialų kauniečio testą.

„Buvo laikai, kai daug karjeros galimybių ar geresnio gyvenimo ieškančių kauniečių paliko savo miestą. Ir aš puikiai suprantu kiekvieną iš jų. Tais laikais Kaunas buvo pasitikėjimą savimi praradęs miestas be ambicijų, kurio ateitimi tikėjo ne daug kas. Bet šiandien situacija yra pasikeitusi. Aš pats esu tikras kaunietis, todėl žinau, kad niekur pasaulyje nesijausi taip gerai kaip namuose. Todėl norime paskatinti visus apie grįžimą namo svarstančius kauniečius ryžtis tam žingsniui“, – kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Situacija pasikeitė

Pranešime spaudai rašoma, kad priežastys, lėmusios kauniečių išvykimą iš savo miesto, buvo įvairios. Vieni išvyko ieškodami geresnio darbo ar karjeros galimybių, kiti nenorėjo gyventi mieste, kuriame nieko nevyksta. Dar kiti tokį sprendimą priėmė neapsikentę gyvenimo apleistame mieste.

Šiandien visa tai – jau praeitis. Kaunas yra sparčiausiai augantis Lietuvos miestas, kuriame statomi verslo centrai bei gamyklos, į kurias investuoja tiek vietos, tiek užsienio verslai. Šiuo metu Kaune fiksuojamas didžiausias atlyginimų augimas visoje Lietuvoje.

Šiandieninis Kaunas yra pilnas kultūros miestas, kuriame gyvenimas tiesiog verda. Mieste per pastaruosius metus atsidarė ir kiekvieną mėnesį atsidaro nauji restoranai, barai ir kavinės. Žinoma, ne ką mažiau pasikeitė ir miesto infrastruktūra – atnaujinami miesto parkai, gatvės, tiesiami nauji dviračių takai, tvarkomos mokyklos ir darželiai.

„Tie skirtumai, dėl kurių kažkada žmonės išvažiavo, tirpsta. Ir šiandien matau vis daugiau grįžtančių. Grįžtančių į pasikeitusį, ambicijas ir pasitikėjimą savimi susigrąžinusį miestą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ skelbė Kauno mero patarėjas Tomas Grigalevičius.

Kauniečio testas

Apie grįžimą svarstantiems kauniečiams gali padėti ir specialiai šiai kampanijai sukurtas kauniečio testas. Atlikusių šį testą laukia ypatingos dovanos. Kampanijos pabaigoje burtų keliu bus išrinkta 10 testą įveikusių kauniečių, kurie gaus galimybę nemokamai praleisti pramogų kupiną dieną Kaune bei nakvynę dviem. Testą galima rasti interneto svetainėje http://testas.kaunas.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA