Kaune dirbusiai aplinkos viceministrei – blogos žinios | Kas vyksta Kaune

Kaune dirbusiai aplinkos viceministrei – blogos žinios

Archyvo, R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kaip praneša Valstybinė tarnybinės etikos komisija (VTEK), vėluodama deklaruoti privačius interesus buvusi Aplinkos apsaugos departamento Kauno padalinio darbuotoja Rasa Vaitkevičiūtė pažeidė įstatymą. Dabartinė aplinkos viceministrė į etikos sargų akiratį pakliuvo dėl pareigų universitete ir medžiotojų draugijoje.

Pavėlavusi deklaruoti privačius interesus R. Vaitkevičiūtė pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus (6 straipsnio 1 dalies 1 ir 4 punktus, 7 straipsnio 1 dalį). Tokį sprendimą trečiadienį vienbalsiai priėmė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Iš tyrimo duomenų matyti, kad 2015 m. pradėjusi dirbti valstybės tarnyboje, R. Vaitkevičiūtė savo privačių interesų deklaracijoje turėjo nurodyti duomenis apie einamas antraeiles lektorės pareigas tuometiniame Aleksandro Stulginskio universitete (šiuo metu – Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademija).

2016 m. ji privalėjo deklaraciją papildyti duomenimis, jog tapo asociacijos „Respublikinė medžiotojų ir žvejų draugija „Medeina“ pirmininke. Tačiau šias aplinkybes R.Vaitkevičiūtė deklaravo vėluodama ir nesilaikydama įstatyme nustatytų terminų.

Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas numato, kad į pareigas valstybinėje tarnyboje priimti asmenys privačių interesų deklaraciją privalo pateikti elektroninėmis priemonėmis per 30 kalendorinių dienų nuo šių įgaliojimų pradžios. Po to deklaraciją privalu tikslinti kaskart, kai atsiranda naujų deklaruotinų duomenų ar pasikeičia jau deklaruotieji.

Nenustačius tiesioginių ir akivaizdžių duomenų, kad R. Vaitkevičiūtė būtų draugijos „Medeina“ narė, VTEK tyrimą dėl šių aplinkybių nedeklaravimo nutraukė. Be to, minėtosios asociacijos įstatuose nenumatyta, kad draugijos „Medeina“ pirmininku gali būti tik jos narys arba kad pirmininkas renkamas tik iš asociacijos narių.

Valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys, pripažinti pažeidę privačių interesų deklaravimą reglamentuojančias Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas, vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinami.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA