Vakarinis reidas Kaune: policijai teko bausti šūsnį skubančių vairuotojų | Kas vyksta Kaune

Vakarinis reidas Kaune: policijai teko bausti šūsnį skubančių vairuotojų

Kauno apskr. VPK nuotr.

Antradienio vakarą Kauno apskrities policijos pareigūnai tikrino, kaip motociklų ir automobilių vairuotojai laikosi saugaus greičio važiuodami miesto gatvėmis – per keletą valandų pareigūnai nustatė net 20 kelių eismo taisyklių pažeidimų, susijusių su greičio viršijimu.

Nustatyti net 4 motociklų vairuotojai, kurie nevengė miesto gatvėmis važiuoti daug didesniu nei leistina greičiu. Trims motociklų vairuotojams už greičio viršijimą daugiau nei 50km/val. surašyti administracinių pažeidimų protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 416 str. 6 d.

Vairuotojams už tai gresia ne tik bauda iki 550 eurų, bet ir teisės vairuoti atėmimas iki vienų metų šešių mėnesių.

Dar vienas motociklo vairuotojas greitį viršijo kiek mažiau, daugiau nei 20 km/val, bet ne daugiau nei 30 km/val., už tai jam gresia bauda iki 90 eurų.

Tą vakarą greičiausiai važiavęs vairuotojas užfiksuotas Kaune, Karaliaus Mindaugo pr., motociklu važiavęs 120 km/val. greičiu, kuomet didžiausias leistinas greitis šiame kelyje yra 50 km/val.

Reidas / Kauno apskr. VPK nuotr.

Taip pat nustatyta viena jauna vairuotoja, kuri dar neturi dviejų metų vairavimo patirties, tačiau automobiliu mieste nepabijojo važiuoti beveik 100 km/val. greičiu.

Merginai už tokį grubų kelių eismo taisyklių pažeidimą teks ne tik sumokėti nemažą baudą, bet taip pat ilgą laiką teks naudotis ir viešuoju transportu. Pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 416 str. 6 d. pradedančiajai vairuotojai gresia piniginė bauda iki 550 eurų ir teisės vairuoti atėmimas iki vienų metų šešių mėnesių.

Kauno apskrities policijos pareigūnai ragina vairuotojus kelyje visuomet elgtis atsakingai, saugoti ne tik save, bet ir kitus eismo dalyvius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA