Prie „Kauno Žalgirio“ klubo prisijungė vienas geriausių Lietuvos futbolininkų | Kas vyksta Kaune

Prie „Kauno Žalgirio“ klubo prisijungė vienas geriausių Lietuvos futbolininkų

zalgiris.lt nuotr.

Vienas geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų Marius Stankevičius tapo „Kauno Žalgirio“ futbolo klubo dalimi.

Stipriausiose Italijos, Ispanijos ir Vokietijos lygose per savo ilgą karjerą rungtyniavęs ilgametis Lietuvos rinktinės narys ir kapitonas nuo šiol bus Kauno komandos konsultantas.

„Atvykau į klubą, tad stengsiuosi prisidėti savo mintimis bei užsienyje sukaupta patirtimi. Noriu prisidėti prie klubo vizijos, tikslų bei pats kažko išmokti. Kalbėjomės su klubo vadovais, o dabar būtent ir bus tas laikotarpis, kurio metu apsižiūrėsiu, kalbėsiuosi ir dalinsiuosi žiniomis. Kartu su klubu sieksime tobulėti“, – Žalgiris.lt pasakojo profesionalo karjerą 2018 metais baigęs M.Stankevičius.

Italijos „Serie D“ pirmenybėse karjerą užbaigęs buvęs futbolininkas tame pačiame „Crema“ klube pradėjo ir savo, kaip trenerio, kelionę. Vis tik, ji ilgai netruko ir buvusio Romos „Lazio“, Genujos „Sampdoria“, „Valencia“ bei kitų klubų atstovo laukia nauji iššūkiai.

Pasak naujojo „Kauno Žalgirio“ sistemos nario, jį labai sudomino galimybė dirbti organizacijoje, kurioje yra ne tik futbolas, bet ir krepšinis.

„Paskutinius metus dirbau treneriu, o dabar mūsų keliai išsiskyrė, todėl turėdamas laiko ir sutardamas su klubo vadovybe nusprendžiau prisijungti prie šios organizacijos. Radome bendrų minčių, o man asmeniškai yra įdomu tai, kad vienoje vietoje čia yra ir futbolas, ir krepšinis. Tarp šių dalykų turėtų būti bendradarbiavimas, kuriuo visa klubo sistema ir užsiima. Iš futbolo pusės, mums reikia lygiuotis, mokytis ir imti pavyzdį iš krepšinio bei siekti padaryti kažką įdomaus, ką pavyko padaryti jiems. Nieko neveikiant jokie rezultatai neateina, tad ruošiamės dirbti“, – pasakojo daugiau nei 60 rungtynių su Lietuvos rinktinės marškinėliais praeityje sužaidęs gynėjas.

Du kartus (2008 ir 2009 m.) geriausiu Lietuvos futbolininku išrinkto M.Stankevičiaus teigimu, per vieną dieną niekas nepasikeis. Tam reikės įdėti nemažai darbo, kuris, tikimasi, atneš naudos.

„Norėčiau, kad komanda ateityje būtų kuo arčiau aukšto lygio Europos komandų. Norėčiau, kad mūsų klubas taptų pavyzdžiu Lietuvoje, bet kaip ir minėjau, be darbo niekas neįvyksta. Stebuklingos lazdelės nėra, bet tikiu, kad tos perspektyvos ir norai atneš naudos ne tik šitai organizacijai, bet ir visam Lietuvos futbolui“, – svarstė darbus pradedantis Lietuvos, Ispanijos ir Italijos futbolo taurių laimėtojas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA