Mirė Kaune gimęs garsus aktorius R. Karvelis | Kas vyksta Kaune

Mirė Kaune gimęs garsus aktorius R. Karvelis

BNS 2019/08/19 18:11
Delfi.lt nuotr.

Eidamas 87-uosius metus pirmadienį Vilniuje mirė žinomas Lietuvos kino ir teatro aktorius Rimgaudas Karvelis.

Lietuvos teatro sąjungos pirmininkas Ramutis Rimeikis BNS sakė, kad aktorius bus pašarvotas antradienyje Vilniuje, laidotuvių namuose „Nutrūkusi styga“, o laidojamas ketvirtadienį Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

R. Karvelis gimė 1933 metais Kaune, mokėsi Vilniaus 7-ojoje vidurinėje mokykloje, 1957 metais baigė buvusią Lietuvos konservatoriją. 1956–1963 metais aktorius dirbo Marijampolės (anksčiau – Kapsuko), 1963–1965 metais Klaipėdos dramos teatruose.

1965 metais R. Karvelis pradėjo dirbti Jaunimo teatro Vilniuje. Čia jis praleido 40 metų, sukūrė charakteringų, įsimintinų vaidmenų.

Jis dirbo su režisieriais Vytautu Čibiru, Dalia Tamulevičiūte, Eimuntu Nekrošiumi, daugeliu kitų.

R. Karvelis buvo ne tik aktorius, režisierius, bet ir Jaunimo teatro metraštininkas. Visą gyvenimą kaupęs ir rinkęs teatro archyvą, pats prisidėjęs prie spektaklių filmavimo ir fotografavimo, menininkas sukūrė kelių dalių filmą apie įvairius Jaunimo teatro istorijos etapus.

Aktorius buvo mėgiamas ir kino režisierių. Jis sukūrė vaidmenis populiariuose filmuose „Velnio sėkla“, „Tadas Blinda“, „Ignotas grįžo namo“, kituose, vaidino Lietuvos televizijose seriale „Giminės“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA