Netikėta meno ir prekybos sąjunga: jaunieji menininkai įsiveržė į Kauno turgų | Kas vyksta Kaune

Netikėta meno ir prekybos sąjunga: jaunieji menininkai įsiveržė į Kauno turgų

A. Novikovas nuotr.

Besidomintieji šiuolaikiniu menu ir netikėtomis erdvėmis jo saviraiškai moderniame pasaulyje atskleisti, turėtų užsukti į Kaune Žaliojoje galerijoje, prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje, laikinai duris atvėrusią meno galeriją „Green Gallery“.

[galerija kiek=”4″]

„Šiuo metu Žalioji galerija transformuojasi ir ruošiasi pokyčiams. Šalia jau veikiančių prekybininkų atnaujiname erdvę Kaune dar neplėtotai verslo idėjai. Tuo pačiu siekiame verslą priartinti prie meno ir norime parodyti lankytojams, kad šiandieninis turgus nebėra daugelio sąmonėje įsišaknijęs stereotipinis turgus – pigesnių prekių pardavimo ir sandėliavimo vieta. Turgūs nuo seno buvo atradimais stebinančios, gyvybingos skirtingų kultūrų susitikimo erdvės“, – pasakoja laikinosios meno galerijos įkūrėjos, įmonių grupės „Nuova“ rinkodaros projektų vadovė Indrė Grikšaitė.

Čia surengtoje pirmojoje parodoje „Pulsas“ savo darbus pristato jaunieji tapytojai iš Vilniaus ir Kauno. Visi parodos dalyviai yra Vilniaus dailės akademijos (VDA) studentai ar absolventai, tobulinę savo įgūdžius tapybos bakalauro ar magistro studijų programose – Mantas Daujotas, Aira Urbonavičiūtė, Adelė Pukelytė, Lukas Marciulevičius, Rokas Jakubauskas ir Kristijonas Žungaila. Paskutinę akimirką prie parodos prisijungė taip pat VDA absolventas Laurynas Gudas.

„Parodos dalyviai – labai skirtingi, tačiau jau dabar girdžiu, kad tai jiems viena geriausių parodų, kuriose yra tekę dalyvauti. Ši kompanija atspindi naująją kūrėjų kartą, kuri dažnai lieka meno bendruomenės paraštėse, kol juodu prakaitu neįrodo savo tikrosios vertės“, – sako parodos kuratorė, VDA trečiakursė Aušrinė Petrauskaitė.

„Pulsas“ skiriamas jaunosios kartos tapytojams, kuriuos subrandino arba suspaudė VDA. Pasak kuratorės, „Pulsas“ nori užčiuopti gyvybę iš pažiūros netinkamoje aplinkoje ir parodyti šiuolaikinės, jaunosios tapybos ritmą: menas, kaip ir bet kas, nuolatos kinta ir pulsuoja, todėl neretai akivaizdu, kad net tradicinės galerijos atsilieka nuo tų kūrėjų, kurie kuria dabar. Pirmąją „Green Gallery“ parodą aplankyti bus galima iki rugsėjo 14 d.

Laikinoji meno galerija „Green Gallery“ įsikūrė Žaliojoje galerijoje, „Urmo“ prekybos miestelio teritorijoje Kaune, kurioje sovietmečiu buvo prekybos sandėlių kompleksas, garsėjęs kaip deficitinių prekių zona. Prekybos miestelis išlikęs kaip vieta, kuri buvo viena iš kelių pagrindinių lietuviško verslo židinių.

Žaliąją galeriją valdanti  įmonių grupė „Nuova“ yra Kauno senamiesčio draugijos narė, remia daugelį Kauno senamiesčio bendruomenės organizuojamų renginių, taip pat yra Švč. Sakramento bažnyčios pritaikymo visuomenės reikmėms iniciatorė bei įvairių socialinių bei meno projektų rėmėja.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA