Sužadėtuvės: ar tikrai turi pirštis tik vyrai ir kiek kainuoja žiedai? | Kas vyksta Kaune

Sužadėtuvės: ar tikrai turi pirštis tik vyrai ir kiek kainuoja žiedai?

delfi.lt / Kristina Pocytė 2019/08/18 19:28
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Pagal tradicijas, vyras turėtų klauptis ant kelio ir iš kišenės ištraukęs žiedą pirštis savo mylimajai, tačiau kai kurios įsimylėjusios merginos linkusios laužyti nusistovėjusias tradicijas ir pačios imasi iniciatyvos. Tačiau ar tokiu atveju, kai mergina peršasi vaikinui, būtinas sužadėtuvių žiedas?

DELFI kalbinti juvelyrai tvirtino, kad yra išpildę įvairių pageidavimų, tačiau dar neteko susidurti su moterimi, kuri užsakytų žiedą savo būsimam vyrui sužadėtuvių proga.

Vis dėlto užsienio naujienų portaluose gausu ne tik patarimų, kaip merginos turėtų pirštis savo vyrams, bet ir pasiūlymų, kokius žiedus turėtų rinktis šiai ypatingai progai.

Portalas brides.com dalija patarimus, kad išskirtinį skonį turinčiam vyrui labai tiktų rodžio ir balto aukso žiedas, nusagstytas nedideliais deimantais. „Rožinis auksas tinka ne tik moterų žiedams, – toliau patarimus dėsto portalo brides.com rengėjai, siūlydami itin blizgų žiedą su meteoritu. – Šis žiedas, su kobalto ir meteorito mišiniu, tikram vyrui, kurio stilius – iš kosmoso.“

Portale taip pat nurodoma, kad paprasčiausias būdas nupirkti reikiamo dydžio žiedą savo būsimam vyrui – į juvelyrinę užsukti kartu su panašaus dydžio rankas turinčiu draugu.

Vyrai vyrams taip pat peršasi su žiedu

Juvelyras Raimundas Miliauskas DELFI teigė, kad jam dar neteko gaminti sužadėtuvių žiedo, kurį vėliau moteris būtų įteikusi vyrui, tačiau pridūrė, kad yra tekę padėti pasipiršti vyrui, kuris piršosi savo mylimajam.

„Jau kokius keturis kartus, – teigė R. Miliauskas, pridurdamas, kad vyrai vyrams teikia žiedus su deimantais, kuriems netaupo. – Viskas priklauso nuo norų ir galimybių. Gali kainuoti ir 5, ir 10 tūkstančių. Gali kainuoti ir 50.“

O kiek vidutiniškai vyrai išleidžia užsakydami žiedus savo mylimosioms? „Vidutiniškai nuo 1,5 tūkst. eurų, bet tai dar ne prabangus. Prabangūs prasideda nuo 4 ar 5 tūkst. eurų ir daugiau“, – įvardijo juvelyras, bet pridūrė, kad žiedas už 1,5 tūkst. yra vertas dėmesio.

R. Miliauskas tvirtino, kad visas procesas nėra trumpas – atėjęs vyras išsako savo pageidavimus, tada prasideda eskizavimas, bendros vizijos derinimas, patarimai ir panašiai. Beje, nors į juvelyrinę vyrai ateina be savo antrųjų pusių, jie, anot juvelyro, jau būna padarę namų darbus ir išsiaiškinę, koks žiedelis tiks jų mylimajai, tad perdaryti žiedo dar neteko. „Jie ateina pasiruošę. Vieni nori klasikinio, kiti – modernaus, dar kiti – retro stiliaus, – vardijo R. Miliauskas. – Vyrai kaip rentgenu peršviečia savo draugę ir žino, ko ji nori. Juk kai kartu gyvena mato jos norus.“

Vyrai ieško žiedų nuo 300 eurų

Juvelyras Dalius Kudaba DELFI taip pat teigė, kad sužadėtuvių žiedo, kurį moteris būtų teikusi savo antrai pusei, gaminti neteko, tačiau juokauja, kad statistikos tokios, jog tuoj teks pradėti gaminti skyrybų žiedus.

Vis dėlto, kokie klientai praveria jo juvelyrinės duris? „Kai vyrai ateina vestuvinių žiedų, ateina nedrąsiai. Pas mus tai dar nėra populiaru“, – apie homoseksualų vestuves kalbėjo juvelyras. Beje, D. Kudaba pastebėjo, kad jie netaupo žiedams, moterims žiedų ieškantys vyrai skaičiuoja labiau.

Juvelyras įvardijo, kad du vyriški vestuviniai žiedai gali kainuoti ir 1, ir 5, ir 10 tūkstančių. Viskas, anot juvelyro, priklauso nuo žiede esančių brangakmenių.

„Nėra ribų ir gairių, kaip viskas turi atrodyti. Kaip ir vieta, kur tuoktis ar kaip tuoktis. Tai jų mintys“, – apie fantaziją užsakant vestuvinius žiedus kalbėjo D. Kudaba.

O kiek žiedams išleidžia mylimosioms pasipiršti pasiryžę vyrai? „Rečiau virš tūkstančio, bet šiaip nuo 300. Skambindami dažnai klausia ir už 400, bet dažniausiai išleidžia 500-1000“, – vardijo D. Kudaba ir pridūrė, kad tiek kainuojantys žiedai nėra prabangūs ar labai brangūs.

Juvelyras juokavo, kad savo mylimosioms žiedo ieškantys vyrai dažnai ilgai svarsto: „Kaip aš juokauju, ratlankius greičiau išsirinktų“. D. Kudabos teigimu, dažnai vyrai net per daug stengiasi įtikti, nes dažna moteris, anot jo, tiesiog tikisi paprasto žiedo su nedideliu deimantu.

Vestuvinius žiedus, anot juvelyro, poros renkasi dar ilgiau. „Jie nežino, jie ilgai galvoja, vienam patinka baltas auksas, kitam – raudonas. Retai būna tokių, kurie įbėga ir greitai išsirenka, greitai viskas tinka. Beje, tokios poros net ilgiau ir laimingiau gyvena nei tie, kurie ilgai svarsto, ieško ir renkasi žiedo visam gyvenimui, – kalbėjo D. Kudaba, pridurdamas, kad nereikia žiedo rinktis visam gyvenimui. – Būna, kad poros švenčia 5, 10 ar 20 metų santuokos jubiliejus ir keičia žiedus. Tai lyg naujas etapas, reikia pasikeisti.“

Beje, juvelyras pridūrė, kad niekuomet nereikia vestuvinio žiedo derinti nei prie grandinėlės, nei prie auskarų. Tai, anot jo, tėra simbolis.

Dažniausiai vyrai ieško klasikinių žiedų

Juvelyras Kęstutis Vismantas DELFI tvirtino, kad dar neturėjo klientės, kuri ieškotų žiedelio sužadėtuvėms. Dažniausiai užsuka vyrai, kurie ieško klasikinių žiedų.

„Klasikinis žiedas tai auksinis su deimantu. Nors buvo vienas išskirtinis, kai dariau su perlu. Mergina gyveno pajūryje, tai vaikinas norėjo tokio įspūdžio“, – kalbėjo K. Vismantas.

Jo teigimu, dažniausiai vyrai tiesiog renkasi iš geltono, rausvo ar balto aukso, skiriasi forma, raštas ar tekstūra, tačiau pats žiedelis dažnai būna klasikinis. O keik kainuoja toks žiedas? „Nuo 500 iki kelių tūkstančių eurų“, – įvardijo juvelyras.

O koks brangiausias žiedas, kurį teko gaminti sužadėtuvėms? „Vyriškis tada sumokėjo 15 tūkstančių, bet tai buvo dar litais“, – tvirtino K. Vismantas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA