Užsidegusiu autobusu važiavę kauniečiai: vairuotojas sakė, kad viskas čia gerai | Kas vyksta Kaune

Užsidegusiu autobusu važiavę kauniečiai: vairuotojas sakė, kad viskas čia gerai

„Facebook“ nuotr.

Atgarsiai apie ketvirtadienį kelyje Klaipėda–Palanga užsidegusi autobusą dar netyla. Šiuo autobusu iš Kauno į pajūrį taip pat vyko ir Kaune gyvenantys Kazlauskai. Paklausti apie įvykusį incidentą vyras ir žmona detalių neslėpė.

[galerija kiek=”3″]

„Kas vyksta Kaune“ redakcijai susisiekus su Rita Kazlauskiene ši pasakojo, kad autobusas kėlė problemų visos kelionės metu. „Jau kai sustojome Raseiniuose prie „Nikolos“ poilsiui, vairuotojas net neišjungė variklio. Visos kelionės metu buvo be galo karšta, nes aš sėdėjau paskutinėje eilėje prie pat variklio ir nuo jo kaito mano nugara“, – pasakojo moteris. Jos vyras Rolandas pridūrė, kad „variklyje viskas buvo perkaitę jau kelionės pradžioje, nes jau išvažiuojant iš Kauno vairuotojas niekaip negalėdavo išminti sankabos, kad perjungtų pavarą.“

Pajudėjus iš „Nikolos“ kavinės vyras su žmona jau pradėjo jausti smarvę. „Pavažiavus dar kokius 10 km nuo „Nikolos“ pradėjome šaukti vairuotojui, kad labai karšta ir salone tvyro nemalonus kvapas, tačiau šis tik pasiūlė prasiverti langinę, nes autobusas tikrai senas ir kaip supratome kondicionieriaus nebuvo“, – įspūdžiais dalijosi autobuso keleivė.

Iki Klaipėdos likus 20 km autobusas pradėjo labai stipriai rūkti. Vairuotojas dar užsuko į Klaipėdą ir sustojo kolonėlėje. „Nuėjęs pas vairuotoją paprašiau, kad šis apžiūrėtų, nes tikriausiai degame. Jis išlipo, pavaikščiojo aplink autobusą, pasakė viskas čia gerai ir kad užkaito padangos, todėl išvažiavome“, – dėstė R. Kazlauskas.

Poros teigimu, jie vėliau sutiko žmonių, kurie teigė, kad jau prieš sustojimą degalinėje visas autobuso galas degė.

Iki Palangos likus 10-12 km, Rolandas pasakoja nuėjęs pas vairuotoją liepęs sustoti: „Sakiau stokit, nes tikrai kažkas labai blogai, tiek daug dūmų. Vairuotojas galvojo dar pavažiuoti truputį, bet neatlaikiau ir liepiau sustoti, arba sustabdysiu priverstinai“, – pykčio neslėpė vyras.

„Kai sustojome, vairuotojas atidarė variklio dangtį. Tada šovė didžiulės liepsnos, o vairuotojas tuo tarpu dėjo į kojas“, – įvykio kulminaciją prisiminė keleivis.

Rolandas pasakoja pats nubėgęs pas keleivius ir liepęs visiems bėgti iš autobuso, nes autobuso visas galas jau degė atvira liepsna. „Ir patikėkit manimi, jokių fantazijų, kad ten buvo gesintuvas tai tikrai geriau neturėti“, – detales išduoda vyras.

„Aš klausiau vairuotojo, kaip jis važiuoja su tokia techniškai netvarkinga transporto priemone, bet šis tik atsakė, kad man valdžia taip liepė. Juk už visus tuos žmones atsakinga tada buvo ne valdžia, o vairuotojas. Ir autobusu važiavo ne 45, kaip teigiama, o 58 keleiviai, kurių vairuotojas nieko nedarė, o vėliau tik stovėjo kaip stabo ištiktas“, – situaciją apibendrino Rolandas.

Autobusas, kuriuo važiavo vyras ir žmona užsidegė ketvirtadienį 11 val. 30 min. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas patvirtino, kad į įvyko vietą atskubėję ugniagesiai išties rado atvira liepsna degantį autobusą.

Kaip LRT radijui sakė įmonės, kuriai priklauso autobusas, savininkas Ivanas Burinskis, autobusas buvo daugiau nei trisdešimties metų senumo. Anot verslininko, technikai spėja, jog gaisras kilo dėl elektros instaliacijos gedimo variklio skyriuje.

Transporto priemonei užgesinti prireikė dviejų ugniagesių autocisternų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA