Į Lietuvą atkeliauja vis daugiau užsienyje vogtų automobilių | Kas vyksta Kaune

Į Lietuvą atkeliauja vis daugiau užsienyje vogtų automobilių

BNS 2019/08/16 13:02
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiais metais užsienyje vogtų automobilių Lietuvoje sulaikyta du kartus daugiau nei pernai, teigia pasieniečiai.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Rokas Pukinskas BNS sakė, kad šiemet per septynis mėnesius sulaikyta 80 ieškomų automobilių – pernai per šį laikotarpį buvo sulaikytos 43 transporto priemonės.

Daugiausia iš šių automobilių buvo pavogta Vokietijoje, Britanijoje ir Rusijoje.

Anot pasieniečių, sulaikymų skaičius augimas gali būti susijęs su vienoje ar kitoje valstybėje išaugusiu kriminalinių grupuočių aktyvumu.

„Jeigu automobilis yra sulaikomas Lietuvoje, tai nereiškia, kad jis yra skirtas mūsų rinkai. Lietuva yra tranzito šalis“, – BNS sakė R. Pukinskas.

„Transporto priemonės dažniausiai vežamos automobilvežiais, būna, kad iš aštuonių automobilių pasitaiko vienas ieškomas. Vairuotojai kartais net nežino, kad gabena vogtas transporto priemones“, – teigė VSAT atstovas.

Jo teigimu, gabenant vogtas mašinas nusikaltėliai dažnai pirmiausia siunčia žvalgus.

„Yra atvejų, kai priekyje važiuoja mašina–žvalgas, o vogtas automobilis gabenamas už kelių kilometrų. Jeigu žvalgas pamato policijos pareigūnus, ieškoma naujo maršruto“, – kalbėjo R. Pukinskas.

Už nusikalstamu būdų gauto turto įsigijimą ar realizavimą gresia bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA