Kauno „Žalgirio“ treniruočių stovykla viršijo dalyvių lūkesčius | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgirio“ treniruočių stovykla viršijo dalyvių lūkesčius

DELFI nuotr.

Kauno „Žalgiris“ antrus metus iš eilės savo treniruočių bazėje surengė „Žalgiris Professional Camp“ stovyklą. Dvi savaites 14 krepšininkų treniravosi tokiomis pačiomis sąlygomis kaip Eurolygoje rungtyniaujantys žalgiriečiai, o juos prižiūrėjo „Žalgirio“ sistemos treneriai.

Stovykloje krepšininkai ne tik tobulino savo įgūdžius ir ruošė kūną sezonui, tačiau ir sužinojo smulkius, bet itin svarbius elementus, kurie padeda žalgiriečiams rungtyniauti aukščiausiame lygyje.

Kiekvieną dieną stovyklos dalyvius pietumis vaišino „Žalgirio“ arenoje įsikūręs restoranas „Sala“. Krepšininkai po intensyvių treniruočių turėdavo progą atsigaivinti pirtyse ar baseine, o stovyklą užbaigė draugiškomis futbolo rungtynėmis.

Tarp stovykla besimėgavusių žaidėjų tarpe buvo ir jaunasis „Žalgirio“ krepšininkas Rokas Jokubaitis. Jis džiaugėsi gavęs pakvietimą į stovyklą ir laisvą laiką paskyręs papildomam darbui.

„Tai buvo mano pirmasis kartas šioje stovykloje. Labai džiaugiuosi, jog gavau pakvietimą į ją. Turėjome dvi savaites intensyvaus darbo, malonu dirbti su tokiais treneriais ir tokiais žaidėjais, kurie rimtai žiūri į krepšinį ir yra tikrai profesionalai. Gavome ir laiko atsipūsti, tad gerai padirbėjome ne tik salėje, bet ir su atsistatymu ir kūno paruošimu artėjančiam sezonui“, – kalbėjo R.Jokubaitis.

Su žaidėjais asmeniškai dirbęs „Žalgirio“ fizinio parengimo treneris Justinas Grainys pasidalijo savo įspūdžiais ir teigė, kad stovykla kasmet auga bei tobulėja.

„Žaidėjai galėjo pamatyti, kaip viskas sudėliota aukštame lygyje – pradedant atsistatymo priemonėmis, baseino ir pirčių kompleksu, baigiant emociniu užtaisu tradicinėse šeštadienio futbolo rungtynėse tarp vyresniųjų ir jaunesniųjų. Visumoje, stovykla tikrai labai pasisekusi, kadangi mes atsižvelgėme į pirmosios stovyklos dalyvių pastabas ir norus, o kitais metais, manau, būsime dar geresni“, – teigė J.Grainys.

Stovykloje taip pat dalyvavo ir po traumos atsistatyti siekiantis Jokūbas Gintvainis. Ispanijos Manresos BAXI klube praėjusiame sezone žaidęs lietuvis liko sužavėtas sudarytomis sąlygomis ir mėgavosi buvimu „Žalgirio“ komandos treniruočių bazėje.

„Stovykla labai įdomi ir tikrai aukšto lygio. Pernai taip pat norėjau sudalyvauti, bet nepavyko, tad gavęs rekomendacijų iš pažįstamų šiemet nusprendžiau pats viską išbandyti. Su fizinio parengimo treneriu Justinu dirbau dar prieš stovyklą. Man pačiam po traumos ir operacijos dabar labai reikia tinkamai įeiti į formą bei įgyti žaidybinės praktikos. Vaikinai į stovyklą susirinko rimtai nusiteikę, dirbo tikrai sunkiai, norisi pasisemti kuo daugiau žinių, o pamatyti „Žalgirio“ virtuvę iš arti taip pat verta ir būtina“, – mintimis pasidalijo J.Gintvainis.

„Žalgiris Professional Camp“ stovyklą pasirinkę krepšininkai taip pat buvo patikrinti fizinio testo metu, po kurio paaiškėjo individualus funkcinių judesių vertinimas. Stovyklos dalyviams buvo sudarytos ir sveikos subalansuotos mitybos programos.

Sulaukusi daug pagiriamųjų žodžių iš dalyvių „Žalgiris Professional Camp“ stovykla bus rengiama ir kitą vasarą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA