Kauno bendruomenės susivienijo kovai už aplinkosaugą: siunčia žinutę valdininkams | Kas vyksta Kaune

Kauno bendruomenės susivienijo kovai už aplinkosaugą: siunčia žinutę valdininkams

R. Tenio nuotr.

Rugpjūčio 15 dieną, Lietuvoje minint Žolinę, Kauno bendruomenės susibūrė bendram tikslui – siekdami atkreipti dėmesį į įstatymų pažeidimus, vykdant Kauno miesto plėtrą, kauniečiai surengė ekologinį baidarių žygį.

Baidarių žygiu siekiama atkreipti dėmesį į tai, kad Kaune yra pažeidinėjama Orhuso konvencija, kuria numatoma visuomenės teisė gauti informaciją apie aplinkos apsaugą, dalyvauti su aplinka susijusių sprendimų priėmime ir kreiptis į teismus aplinkos klausimais.

Rugpjūčio 14 dieną išplatintame Šančių bendruomenės pranešime spaudai rašoma, kad Kauno miesto plėtros atvejai, palaiminti miesto valdininkų, grubiai pažeidinėja įstatymą.

„Kauno visuomenė skaudžiai patiria neigiamus savo gyvenamosios aplinkos pokyčius, kurie vyksta be gyventojų žinios ir nepaisant jų nuomonės. Tai rodo Lampėdžiuose esančio draustinio teritorijos sumažinimo, Vičiūnų vandenvietės zonos mažinimo, Šančių rekreacinės skvero zonos sumažinimo Nemuno krantinėje ir kt. atvejai“, – rašoma Šančių bendruomenės pranešime spaudai.

Į ekologinį baidarių žygį išsiruošė Šančių, Panemunės, Aleksoto, Centro, Lampėdžių ir kitų bendruomenių atstovai.

Žygio dalyviams baidares ir saugos priemones parūpino įmonė „Vandens turistai“.

„Iš viso 70 žmonių plaukia, 35-iomis baidarėmis. Dalyvius lydi instruktorius“, – „Kas vyksta Kaune“ sakė įmonės „Vandens turistai“ atstovė Ovidija Undzėnaitė.

Žygio startui buvo pasirinkta Kauno HE, o plaukimo metu vykdomi trys sustojimai: Vičiūnų vandenvietėje, Šančių pliaže ir Lampėdžiuose. Pastaroji stotelė pažymės baidarių žygio pabaigą, kuri numatoma 14 val.

Trumpos ekskursijos metu žygio dalyviai tikrins, ar tikrai Lampėdžio krantai reikalauja naujo smėlio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA