Kaune įsikūręs inžinierių batalionas mini metines: per gyvavimo metus nuveikta daug (foto) | Kas vyksta Kaune

Kaune įsikūręs inžinierių batalionas mini metines: per gyvavimo metus nuveikta daug (foto)

Organizatorių nuotr.

Rugpjūčio 15 d. Kaune, Panemunėje, įsikūręs Juozo Vitkaus inžinerijos batalionas mini 24-ąsias įkūrimo metines. Šventinį rytą kariai tradiciškai pradėjo iškilminga rikiuote – jos metu trumpai buvo prisiminta bataliono istorija, paskatinti kariai, tylos minute pagerbti Amžinybėn išėję tarnybos kolegos ir iššautos dedikacinės salvės.

[galerija kiek=”12″]

Sveikindamas karius bataliono štabo viršininkas mjr. Elvinas Serva sakė, kad bataliono gyvenime 24-eri metai yra pakankamai mažas laikas ir pasidžiaugė, kad per jį nuveikta tiek darbų, kad net ir suskaičiuoti sunku.

„Ginklo broliai, sveikinu visus su šia švente ir linkiu ją atšvęsti atsakingai, su gera nuotaika”, – sveikinimo kalbą baigė Štabo viršininkas, o jo žodžius tradiciškai palydėjo vieningas inžinierių BUM.

Šiemet inžinieriai gimtadienį nutarė paminėti kukliai ir bendruomeniškai: kariai varžėsi tinklinio, krepšinio, futbolo ir virvės traukimo rungtyse, pasikvietė savo artimuosius iš arčiau susipažinti su batalionu ir karo inžinieriaus tarnybos specifika bei paragauti kario duonos vykdant įvairias kariškas užduotis, o gimtadienio šventę vainikavo grupės „69 danguje“ koncertas.

Inžinerijos bataliono įkūrimo data laikoma 1995 m. rugpjūčio 15 d., tačiau jo ištakos yra šiek tiek senesnės, siekia 1991-92 m., kai atkūrus Lietuvos Nepriklausomybę buvo įkurtas Mokomojo junginio inžinerinis pionierių būrys, Svarbių Lietuvos Respublikos objektų atskirasis apsaugos batalionas ir Civilinės saugos departamento Gelbėtojų būrys, iš kurių vėliau buvo suformuota Daugiaprofilinė gelbėjimo rinktinė, kurios bazėje jos pagrindu 1995 m. įkurtas Atskirasis inžinerijos batalionas.

1999 m. gruodžio 31 d. Atskirasis inžinerijos batalionas reorganizuotas į Inžinerijos batalioną. Tą pačią dieną jam suteiktas Nepriklausomybės kovų dalyvio, Pietų Lietuvos partizanų vado, karo inžinieriaus, Vyčio kryžiaus kavalieriaus pulkininko Juozo Vitkaus-Kazimieraičio vardas.

Nuo tada batalionas vadinamas Juozo Vitkaus inžinerijos batalionu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA