Dėl A. Anušausko paskleistos informacijos „Vičiūnų grupė“ kreipėsi į Seimo etikos sargus | Kas vyksta Kaune

Dėl A. Anušausko paskleistos informacijos „Vičiūnų grupė“ kreipėsi į Seimo etikos sargus

R. Tenio ir Delfi.lt nuotr.

„Vičiūnų“ įmonių grupės valdoma bendrovė „Baltic fish export“ dėl klaidingos Seimo nario Arvydo Anušausko paskleistos informacijos kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją bei Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją.

Kaip rašoma išplatintame spaudos pranešime praėjusią savaitę Arvydas Anušauskas elektroniniu paštu gavo „ponios Zitos“ laišką, kurį nedvejodamas išplatino savo viešoje „Facebook“ paskyroje. Tai jis atliko nepaisydamas, jog laiškas buvo anoniminis, siųstas daugeliui Seimo narių ir įvairių institucijų iš galimai tik tam tikslui sukurtos elektroninio pašto dėžutės.

Dar daugiau – buvęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas bei ilgametis narys negalėjo nepastebėti, kad laiškas atsiųstas iš abejotinos reputacijos „Yandex“ el. pašto dėžutės. Kaip ir niekuo nepagrįsto, įžeidžiančio bei melagingo paties laiško turinio. Todėl bendrovė laiko, kad visas pakleistas laiško turinys yra paties Seimo nario viešoje erdvėje paskleisti teiginiai.

Įmonės atstovai teigia, kad čia pateikti teiginiai, akivaizdžiai skatinantys diskriminaciją ir kurstantys tautinę nesantaiką: „Ukrainiečiai ir kiti kitataučiai čia [bendrovėje] išnaudojami kaip vergai“. Tokių nepagrįstų teiginių paviešinimas viešoje erdvėje visiškai nesuderinamas su Seimo nario pareigomis.

Pateikiami teiginiai, žeminantys ir juridinio asmens reputaciją, tokie kaip „jau priėmė ir nepilnamečių, kuriuos irgi išnaudoja“; „Įmonės vadovai nesilaiko jokių įstatymų“; „Nuolat apgaudinėjami darbuotojai, niekada nesumokama tiek kiek žmonės uždirbo, vis nusukinėjama nuo algų“. UAB „Baltic fish export“ pažymi, kad nėra padariusi jokių minimų pažeidimų, o tokią informaciją Seimo narys galėjo lengvai pasitikslinti, kadangi ji yra vieša. Bendrovė yra socialiai atsakinga, savo darbuotojais besirūpinant įmonė, todėl tokiais teiginiais daroma itin didelė žala jos dalykinei reputacijai.

Įmonės atstovų manymu šiuo laišku Seimo narys taip pat įžeidinėja bendrovės savininkus, žemina jų orumą. Seimo narys pamina ir niekuo dėtų fizinių asmenų – bendrovės darbuotojų teisę į asmens duomenų saugumą atskleisdamas jų asmens duomenis, taip pat žemina jų orumą.

Verslo įmonė mano, kad Seimo nario Arvydo Anušausko veiksmai yra sąmoningi, neatsakingi, nepagarbūs žmogui, niekinantys, kurstantys nesantaiką ir nesuderinami su Seimo nario asmeniu.

Komisijos prašoma pradėti tyrimą dėl A. Anušausko įvykdytų Valstybės politikų elgesio kodekso bei galimų kitų teisės aktų pažeidimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA