Ramučiai vėl jaučia didelę smarvę | Kas vyksta Kaune

Ramučiai vėl jaučia didelę smarvę

R. Tenio nuotr.

Praėjusį savaitgalį Ramučių gyventojams vėl teko kentėti nemalonių kvapą. Kaltininkas – remonto darbai viename iš komunalinių atliekų apdorojimo įrengimų. „Kas vyksta Kaune” primena, jog toks atvejis Ramučiuose – ne pirmas.

Kaip savo socialinio tinklo paskyroje skelbia Ramučių bendruomenė, Kauno regiono atliekų centras atlikinėjo remonto darbus viename iš taip vadinamų skruberiu. Savaitgalį buvo išmušti įrenginio saugikliai, todėl inžinieriai atvyko naktį ir nusprendė jį išjungti visiškai. Po to, kitą dieną, vienas įrenginys buvo įjungtas, tačiau antro kol kas dar neįjungė. Darbai vis dar yra vykdomi.

Taip pat, Kauno regiono atliekų tvarkymo centro puspalyje pateikiama oficiali informaciją dėl nemalonių kvapų, kurie ir mėnesio pradžioje sklido po gyvenvietę.

„Vykdant VšĮ Kauno RATC ir UAB “RB Baltic” 2019-07-15 pasirašytą sutartį dėl komposto vartytuvo remonto paslaugų teikimo š. m. rugpjūčio 6-9 dienomis Kauno mechaninio biologinio komunalinių atliekų apdorojimo įrenginiuose adresu Sandraugos g. 12, buvo išvarytas komposto vartytuvas iš garažo į kiemą pirminiams apiplovimo darbams atlikti.

Biologinio apdorojimo pastato vartai nuo garažo pusės dėl aptarnaujančio personalo vykdomų darbų tam tikrais momentais buvo praveriami. Dėl šios priežasties gyventojai patyrė momentinę nepageidaujamų kvapų sklaidą. Atsiprašome visų aplinkinių dėl nepatogumų ir informuojame, kad ši situacija yra laikina.”

Greta Varnaitė-Venskienė, aktyvi bendruomenės narė, „Facebook“ Ramučių bendruomenės grupėje pranešė, jog bendruomenės atstovai planuoją šią savaitę susitikti su MBA direktorę Ingridą Valavičienę ir detaliau išsiaiškinti apie dabartinę situaciją, aptarti kaip ją būtų galimą išspręsti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA