10 patarimų ir taisyklių atvykstantiems gyventi į Kauną | Kas vyksta Kaune

10 patarimų ir taisyklių atvykstantiems gyventi į Kauną

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dėl geriausių Lietuvos universitetų koncentracijos Kauno mieste, neretai jam klijuojama „studentų miesto“ etiketė, o artėjant rudens sezonui, laukiama studentų antplūdžio. Kauno senbuviai pasidalino savo išmintimi ir pažėrė patarimų naujai atvykstantiems gyventojams.

Socialiniame tinkle „Facebook“ uždavėme klausimą – „Ko palinkėtumėte Kauno naujakuriams?“. Iš šūsnio skaitytojų patarimų atrinkome 10 pagrindinių.

1. Išmokti vairuoti Kaune ir prisitaikyti prie eismo

Didžioji dalis patarimų buvo skirta kelių eismo temai. Kauno senbuviai nuogąstauja, kad atvykę studentai Kauno keliuose kels sąmyšį, kol pripras prie naujų gatvių.

2. Iš automobilių persėsti į viešąjį transportą

Siekiant išvengti minėto sąmyšio ir skatinant ekologiją Kauno mieste, nauji gyventojai skatinami dažniau naudotis viešuoju transportu, kuris Kaune yra puikiai išvystytas.

3. Žinoti ir gerbti Kauno taisykles

Kauniečiai rekomenduoja laikytis tiek rašytų, tiek nerašytų miesto taisyklių.

4. Neužstatyti daugiabučių kiemų automobiliais

Patys Kauno gyventojai ne visada randa kur įsprausti savo automobilį šalia daugiabučio, tad naujai atvykstantiems gyventojams pataria automobilį palikti gimtinėje ir kooperuotis su draugais arba naudotis viešuoju miesto transportu.

Automobiliai Kaune / R. Tenio nuotr.

5. Antra juosta nevažiuoti 20km/h

Kauno vairuotojai pastebi, kad tai – populiari tendencija. Atvykstantiems vairuotojams kauniečiai pataria antrąja juosta nevažiuoti pernelyg lėtai.

6. Nebūti naiviems

Skaitytojai šį patarimą dedikuoja jaunuoliams ir būsimiems studentams bei ragina nepasitikėti visais sutiktais žmonėmis, kadangi kuo didesnis miestas, tuo daugiau žmonių su įvairiomis intencijomis.

7. Kuo greičiau suprasti Kauno ypatumus

Taip pat kauniečiai ragina kuo greičiau įsisavinti miesto taisykles bei suprasti unikalius miesto ypatumus.

8. Tapti miesto gyventojais

Šį draugišką palinkėjimą kauniečiai siunčia naujakuriams, linkėdami iš mažesnių miestelių ar kaimų atvykstantims gyventojams prisitaikyti prie Kauno miesto tempo.

9. Neprarasti arba įgyti proto

Skaitytojai naujakuriams linki elgtis protingai, tačiau šis patarimas itin universalus ir jį galima pritaikyti kiekvienam gyventojui.

10. „Nesirauti“ ant kauniečių

Skaitytojai taip pat juokaudami pataria naujakuriams nesipykti su Kauno senbuviais ir mieste palaikyti taiką.

Visgi didžioji dalis kauniečių akcentuoja Kelių eismo taisyklių laikymąsi ir adaptaciją prie naujo miesto gatvių. Kauniečiai pataria atvykus į miestą, pravažiuoti Kauno gatvėmis ramesniu metu, kai keliuose mažiau automobilių, kad būtų saugiau ir ramiau piko valandomis ar netikėtose situacijose.

Visus patarimus galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA