Aukštosios mokyklos pradeda papildomą priėmimą | Kas vyksta Kaune

Aukštosios mokyklos pradeda papildomą priėmimą

BNS 2019/08/12 09:48
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šalies aukštosios mokyklos pirmadienį pradeda papildomą priėmimą.

Prašymus stojantieji galės registruoti iki ketvirtadienio – iš viso bus galima pretenduoti į likusias 907 laisvas valstybės finansuojamas studijų vietas ar studijų stipendijas universitetuose ir 1 133 – kolegijose.

Papildomame priėmime gali dalyvauti tiek registravę savo prašymą Bendrojo priėmimo informacinėje sistemoje (BPIS) pagrindinio priėmimo metu, tiek jo neregistravę asmenys. Šiuo etapu teikiamas naujas prašymas, kuriame galima nurodyti ne daugiau kaip 6 pageidavimus.

Sutartis dėl valstybės finansuojamų vietų jau pasirašę ar stipendiją užsitikrinę stojantieji papildomame priėmime galės pretenduoti tik į mokamas vietas.

Antradienį ir trečiadienį aukštosiose mokyklose vyks stojamieji egzaminai į kai kurias meno ir meno pedagogikos studijas, o rugpjūčio 14 dieną vyks motyvacijos vertinimas pretenduojantiems stoti į ugdymo mokslus.

Papildomo priėmimo kvietimai studijuoti bus siunčiami elektroniniu paštu rugpjūčio 20 dieną, iki vidurdienio, sutartys bus sudaromos rugpjūčio 21–22 dienomis. Kai kurios aukštosios mokyklos tai leidžia padaryti elektroniniu būdu.

Šiemet į aukštąsias mokyklas per pagrindinį priėmimą įstojo beveik 18,5 tūkst. studentų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA