Prezidentas abejoja dėl Žemės ūkio ministerijos perkėlimo į Kauną | Kas vyksta Kaune

Prezidentas abejoja dėl Žemės ūkio ministerijos perkėlimo į Kauną

BNS 2019/08/10 14:24
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda Žemės ūkio ministerijos perkėlimui į Kauną šalies vadovas pritartų, jeigu tai būtų geriausias sprendimas Lietuvai.

„Jeigu blaškymasis (dėl ministerijos perkėlimo į Kauną – BNS) yra tam, kad gimtų vis dėlto optimalus sprendimas, vadinu tai ne blaškymusi, o tiesiog dar kartą grįžimu į pradinį tašką ir pamąstymu, ar tai prasminga daryti“, – šeštadienį Ukmergės rajone žurnalistams pareiškė šalies vadovas.

Jis pabrėžė, kad netrukus „tie sprendimai bus bet kuriuo atveju“.

„Mūsų tikslas ir prašymas buvo tik vienas – įvertinkime tai kaštų analizės pagalba ir atsakykime į klausimą, ar tai yra geriausias sprendimas šiandien Lietuvai ar vis dėlto ne“, – pridūrė G. Nausėda.

Būsimasis žemės ūkio ministras socialdarbietis Andrius Palionis pasisako prieš Žemės ūkio ministerijos perkėlimą į Kauną.

Ministerijos darbui Kaune jau pasirinktos patalpos K. Donelaičio gatvėje, priklausančios koncerno SBA bendrovei „Bei Capital”. Tačiau sutartis dėl jų nuomos dar nepasirašyta.

Prezidentas taip pat pritaria kai kurių ministerijų jungimui.

„Visiškai svarstytinas variantas taip pat“, – teigė jis.

G. Nausėda pritaria ne tik Ekonomikos ir inovacijų bei Energetikos ministerijų sujungimui, bet ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sujungimui su Sveikatos apsaugos ministerija.

„Tiek daug ministrų, kad visų ministerijų pavadinimų kitą kartą negali ir prisiminti. Bet, jeigu kalbant rimtai, galima būtų pasiekti sinergijos jungiant tiek tą pačią Ekonomikos ir inovacijų ministeriją su Energetikos ministerija, tiek ir galvojant, pavyzdžiui, apie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sujungimą su Sveikatos apsaugos ministerija“, – kalbėjo prezidentas.

„Šiandien tai yra galbūt teorija, tik vizija, bet ateityje tai gali tapti ir kūnu“, – tvirtino G. Nausėda.

Kalbėdamas apie Ekonomikos ir inovacijų ministerijos likimą, jei ministras Virginijus Sinkevičius būtų paskirtas eurokomisaru, premjeras Saulius Skvernelis yra užsiminęs, kad „gali būti įvairių variantų“.

„Valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio teigimu, Energetikos ministerija turi užbaigti elektros linijų sinchronizavimo projektus, tad dabar jos pertvarkymas būtų neprotingas.

G. Nausėda atmeta vadinamojo Vijūnėlės dvaro gelbėjimo planą, kurį siūlo Druskininkų valdžia, paprašanti sudaryti darbo grupę iš Vyriausybės, ministerijų ir kurorto savivaldybės atstovų, kad ši išnagrinėtų klausimą dėl dvaro perėmimo visuomenės poreikiams.

„Gyvename teisinėje valstybėje ir turėtume suvokti, kad teisinėje valstybėje sprendimus priima teismai. Ir visi, nesvarbu, ar esame pats mažiausias valstybės pilietis, ar esame prezidentai, visi turime paklusti įstatymams“, – pareiškė prezidentas.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas liepą antrą kartą nusprendė, kad Vijūnėlės „dvaras“ turi būti nugriautas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA