Naujas nuotykis aktyviems kauniečiams – multi-sporto varžybos „Kaunas Challenge“ | Kas vyksta Kaune

Naujas nuotykis aktyviems kauniečiams – multi-sporto varžybos „Kaunas Challenge“

Organizatorių nuotr.

Rugpjūčio 24 dieną, Kauno Santakos parke dalyvius tikram nuotykiui suburs urbanistinės multi-sporto varžybos „Kaunas Challenge“. Renginio vadovas Vilius Aleliūnas, iš dalyvių barikadų pusės perėjęs į organizatorių, teigia, kad svarbiausias varžybų tikslas  – laimingas dalyvis, o pagrindinis iššūkis – saugumas. 

[galerija kiek=”8″]

– Kaip tavo gyvenime atsirado multi-sportas?

– Orientavimosi sportas yra viena iš disciplinų apjungianti visas multi-sporto varžybų rungtis. Ši sporto šaka mano gyvenime atsirado vaikystėje. Būdamas 13 metų jau mokiausi naviguoti miške – tiek bėgte vasarą, tiek su slidėmis žiemą. Sportas ir aktyvus laisvalaikis mano gyvenime užima svarbią poziciją, o kai prieš 11 metų išgirdau apie pirmąsias urbanistines multi-sporto varžybas Lietuvoje, net nebuvo klausimų ar dalyvauti.

Nuo to laiko teko dalyvauti įvairiose sporto renginiuose – bėgimuose, dviračių lenktynėse, multi-sporto varžybose, triatlonuose, nuotykių lenktynėse, rogaininguose. Jau kurį laiką prisidedu prie įvairių sporto renginių organizavimo, o nuo pernai metų esu „Kaunas Challenge“ renginio vadovas ir stengiuosi surengti tikrą nuotykį kitiems.

– Dalyvauti ir organizuoti du labai skirtingi pasauliai – kaip pasikeitė tavo požiūris į multi- sportą tapus organizatoriumi?

– Dabar aiškiau žinau su kokiais iššūkiais susiduria organizatoriai ir kiek daug darbo reikia įdėti į sėkmingą renginį. Organizuoti triatloną – tai organizuoti trijų sporto šakų varžybas, organizuoti multisporto varžybas – tai organizuoti 6-8 sporto šakų varžybas mieste, kur rizikos faktorių yra labai daug. Suorganizuoti gerą multisporto renginį reikia stiprios ir patyrusios komandos.

„Kaunas Challenge“ / Organizatorių nuotr.

Mano kaip dalyvio patirtis yra labai vertinga ir naudinga – aš gerai suprantu, ko tikisi komandos stojančios prie „Kaunas Challenge“ starto linijos.

– Kokius tikslus keli organizuodamas „Kaunas Challenge“?

– Tikslas numeris vienas – laimingas dalyvis. Dalyvis, kuris norėtų sugrįžti į renginį bei pakviesti dar 5 draugus. Tam, kad dalyvis būtų laimingas reikia pasiūlyti įdomias trasas, naujas vietoves, daug rungčių. Svarbu, kad trasos būtų ne per sunkios ir ne per lengvos. O, kad renginio diena praeitų ramiai, būtina užtikrinti dalyvių saugumą.

Taigi organizuojant multi-sporto varžybas antras tikslas ir didžiausias organizatorių iššūkis – saugumas. Trečias tikslas – visuomenės fizinio aktyvumo skatinimas bei multi-sporto populiarinimas.

– Ko gali tikėtis dalyviai šių metų renginyje?

– Multi-sportui įprastos disciplinos (bėgimas, orientavimasis, dviračiai, virvių bei vandens rungtys) niekur nesitraukia iš „Kaunas Challenge“. Sudėtingesnių trasų dalyvių lauks riedučių atkarpa. Taip pat organizuojame išskirtinių iššūkių – dalyvių lauks 36 metrų ilgio spalvingas pripučiamas kliūčių ruožas. Kontrastą šiam iššūkiui sudarys karinės tematikos iššūkis.

Tikėtina, jog šiais metais reikės daugiau panaudoti žibintuvėlius. Taip pat deriname orientavimąsi patalpose bei ruošiame
įdomias virvių rungtis. Nemuno ir Neries santaka leidžia improvizuoti su šlapiais iššūkiais. Dalyviai patirs tikrai įsimintiną sportinį nuotykį.

Vilius Aleliūnas / Organizatorių nuotr.

– Ką patartum dalyviui, kuris pasiryžo pirmą kartą stoti prie multi-sporto varžybų starto linijos?

– Pirmosiosiose varžybose mano manymu svarbu gerai praleisti laiką, susipažinti su multi-sporto koncepcija. Kad pirmasis startas būtų sėkmingas svarbu pasiruošti visą dalyviams būtiną inventorių – dviratį, šalmą, pirštines, žibintuvėlį ir kt.

Didžiausias iššūkis pirmąkart dalyvaujant tokio pobūdžio renginiuose dažnai būna navigavimas su žemėlapiu – norintiems drąsiau jaustis varžybų dieną ir mesti tikrą iššūkį konkurentų komandoms rekomenduojame pasitreniruoti masiniuose orientavimosi sporto renginiuose ar paanalizuoti ankstesnių metų žemėlapius. O svarbiausia  nepamiršti, kad saugumas ir sveikata yra svarbiausia – laikytis kelių eismo taisyklių ir nepersistengti. Tuomet geri įspūdžiai bei nuotykių kupina patirtis garantuota.

„Kaunas Challenge“ – antrus metus vykstančios urbanistinės multi-sporto varžybos. Šiemet renginys vyks rugpjūčio 24 dieną ir dalyvius suburs Santakos parke. Visi dalyviai startuoja komandomis po 2 pilnamečius asmenis ir gali rinktis iš 4 skirtingo ilgio bei sudėtingumo trasų.

Daugiau informacijos www.kaunaschallenge.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA