Matijošaičio įmonei mesti kaltinimai dėl darbuotojų išnaudojimo | Kas vyksta Kaune

Matijošaičio įmonei mesti kaltinimai dėl darbuotojų išnaudojimo

delfi.lt 2019/08/09 17:22
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį Seimo narys Arvydas Anušauskas socialiniame tinkle pasidalijo, kaip teigė, visiems Seimo nariams, Prezidentūrai ir Kauno tarybos nariams išsiųstu laišku. Jame p. Zita prašo pagalbos dėl įmonės „Baltic fish export“, priklausančios „Vičiūnų“ įmonių grupei. Anot jos, įmonė nesumoka darbuotojams pelnytų atlyginimų, darbuotojai yra apgaudinėjami ir išnaudojami.

Zitos laišku Seimo narys konservatorius A. Anušauskas pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“.

„Ponios Zitos šauksmas, kuris išsiųstas ir Seimo nariams, ir Prezidentūrai, ir Kauno tarybos nariams (nors, panašu, rašytas būtent Kauno merui).

Nežinau, kiek tiksli info (Rekvizitai.lt randu du kartus didesnę algą), ar tai žino, tikrino profsąjungos, VMI, Darbo inspekcija ir kitos atsakingos institucijos dėl „nesumokamų atlyginimų“, todėl skelbiu viešai, jei jau žmogus šaukiasi atsakymų“, – socialiniame tinkle skelbė Seimo narys.

Jo pasidalintame Zitos laiške klausiama, ar valdžios atstovai žino, kokias algas savo darbuotojams moka „Baltic fish export“ arba kitaip – įmonių grupei „Vičiūnai“, kuri įsikūrusi Kauno Laisvojoje ekonominėje zonoje ir priklauso Matijošaičiams.

„550 Eur/mėn. Ukrainiečiai ir kiti kitataučiai čia išnaudojami kaip vergai. Dabar jau priėmė ir nepilnamečių, kuriuos irgi išnaudoja. Įmonės vadovai nesilaiko jokių įstatymų. Nuolat apgaudinėjami darbuotojai, niekada nesumokama tiek kiek žmonės uždirbo, vis nusukinėjama nuo algų“, – rašoma pasidalintame laiške.

„Sėdint mero kėdėj turbūt jaučiatės kaip TSKP CK pirmininkas, daug daugiau galima sau leisti – išnaudot darbuotojus, mokėt tiek, kiek noriu. Juk norisi prie kelių šimtų milijonų prisidurti dar…..sau, ar savo sūneliams, jau ne taip svarbu, ar ne?“, – pyko Zita.

Jos teigimu, norint šalyje sumažinti socialinę nelygybę ir skurdo lygį reikia uždaryti tokias įmones, kaip „Vičiūnai“.

„Ten žmonės dirba po 12 val. per dieną, bet vis tiek gyvena skurde. Sėkmės skaičiuojant milijonus“, – rašė ji.

Susisiekus su „Vičiūnai” komunikacijos atstovais, jie patikino situacijos nekomentuosiantys. DELFI užklausą išsiuntė ir Valstybinei darbo inspekcijai, tačiau atsakymo dar nesulaukė.

„Sodros“ duomenimis rugpjūčio 8 dieną įmonėje buvo 245 apdraustieji darbuotojai.

Darbuotojams, dirbantiems pagal darbo sutartis, mokamų atlyginimų vidurkis iki mokesčių sudarė 1065,01 Eur.

Įmonė UAB „Baltic fish export“ priklauso „Vičiūnai“ įmonių grupei, kurios įkūrėjas yra dabartinis Kauno meras V. Matijošaitis.

Kaip teigiama įmonės puslapyje UAB „Baltic fish export“ pagrindinė veikla – žuvies ir jūrų gėrybių perdirbimas, šaldymas ir pakavimas.Ji perdirba Baltijos, kitose jūrose bei vandenynuose sugaunamas žuvis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA