„Žalgirio“ arenoje treniruotę surengusi Lietuvos rinktinė pradeda kitą etapą | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ arenoje treniruotę surengusi Lietuvos rinktinė pradeda kitą etapą

R. Tenio nuotr.

Lietuvos krepšinio rinktinės pasiruošimas Kinijoje vyksiančiam pasaulio čempionatui įsibėgėja. Atviroje treniruotėje penktadienį komandos vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis ir sportininkai pasidalijo mintimis apie artimiausius draugiškus susitikimus su pajėgia Serbijos ekipa. Juose galiausiai pasirodys sezono metu už Atlanto krepšius drebinantis Jonas Valančiūnas.

Įeis į rungtynių režimą

„Užbaigėme „užkrovimo“ etapą, dabar įeisime į daugiau varžybinį pasiruošimą, kuriame bus daugiau draugiškų rungtynių – per aštuonias ar septynias dienas sužaisime ketverias. Turime savo tikslus, kažką pavyko nuveikti, šlifuoti savo žaidime ir dabar laukiame susitikimų, kad pažiūrėtume, kaip tai atrodo rungtynėse“, – žurnalistams sakė D. Adomaitis.

Anot jo, pirma užduotis mače su Serbija – kaip žaidimo modelis su J. Valančiūnu ir Domantu Saboniu aikštelėje. Kas yra gerai, kalbėjo treneris, šlifuoti, kas negerai – pakeisti ar priimti kitokius sprendimus. Taip pat dirbta prie kitų situacijų, tačiau daug dėmesio šiame cikle buvo skirta būtent Jono ir Domanto tandemui.

„Jonas į treniruotes įsilieja gerai, kartu su Saboniu tikrai atrodo gerai. Tik tiek, kad kai jie žaidžia, dydis aikštelėje truputį kitoks, negu joje būsiant Bobanui, Milutinovui. Labiausiai džiugina, kad kondicija dabar, galima sakyti, visų jau vienoda. Darbą visi padaro iki galo, nieko nereikia individualizuoti. Svarbiausia, nėra traumų, visi gali treniruotis“, – sklandžiu pasiruošimu džiaugėsi D. Adomaitis.

Testas lietuvių puolimo bokštams

Treneris sutiko, kad bene geriausia Joną su Domantu išmėginti būtent prieš serbus. „Tam ir priešininkai tokie yra, manome, kad stiprus varžovas parodys klaidas, vietas, ties kuriomis reikia dirbti žymiai geriau. Geras priešininkas. (…) Jeigu žiūrint vien į sudėtį, manau, serbų komanda yra viena talentingiausių. Jau laimėjusi nemažai medalių ir gal net subrendusi laimėti čempionatą“, – mintimis dalijosi Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris.

Iš Nikola Jokičiaus, neslėpė D. Adomaitis, tikimasi labai gero žaidimo. „Matėte, tai žaidėjas, kuris NBA praktiškai kiekvienos rungtynėse rinko trigubus dublius. Ir Denverio „Nuggets“ davė maksimalų kontraktą ne todėl, kad tai būtų vidutinis žaidėjas. Tai yra vienas geriausių krepšininkų“, – būsimų varžovų „centrą“ gyrė D. Adomaitis.

Kol kas dairosi savo darže

Pasiteiravus, kaip vertina Australijos trenerių štabo sprendimą jau paskelbti galutinį rinktinės dvyliktuką, D. Adomaitis svarstė, kad kiekvienas treneris sprendžia savo problemas ir savaip mano pasiruošimą, komandą.

„Kažkoks komfortas yra, kai 12 žaidėjų, gali iškart susikaupti ties dalykais, prie kurių reikia dirbti, mažiau reikia kreipti dėmesio į rotacijas, kažkam duoti šansus. Jie taip nusprendė, mes truputį kitaip“, – sakė Lietuvos ekipos strategas.

Kol kas D. Adomaitis negalvoja ir apie pasikeitimus Kanados komandos sudėtyje. „Žiūrime į save, kaip treniruojamės, ką galime daryti gerai ir kaip pasiruošti maksimaliai gerai. Kai ateis laikas, tada galvosime“, – tvirtino treneris, pridūręs, kad į Belgradą važiuos visi 15 Lietuvos rinktinės kandidatų.

Su Domantu baudos aikštelėje išsitenka

Žurnalistų kalbintas pagrindinis rinktinės vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas pasiruošimą sakė vertinantis gerai. „Stipriai dirbame, šlifuojame, silpnybes bandome ištaisyti, tobuliname stipriąsias puses. Manau, tiek gynyba, tiek puolimas juda gera linkme. Turime įvairių stiprybių – tiek metimai iš perimetro, tiek jėga po krepšiu, prasiveržimai. Kai kurie žaidėjai stiprūs kitais aspektais. Viską, kas mums patogu, bandome tobulinti. Dar turime laiko, viskas nėra šimtu procentų, tad ruošiamės, bet judame gera linkme“, – kalbėjo krepšininkas.

Juokais ar ne juokais, tačiau besijuokdamas prasitaręs, kad jaudinasi prieš pirmąjį kontrolinį mačą, J. Valančiūnas sakė, tai esant pasitikrinimu, o varžovas tikrai stiprus. Serbai, „centro“ teigimu, ir ant popieriaus, ir aikštelėje gerai atrodo – tai vienas rimtesnių susitikimų pasižiūrėti, kas veikia prieš stiprias komandas ir judėti toliau.

„N. Jokičius pasižymi geru aikštelės skaitymu, metimu. Geras žaidėjas. Jeigu išrinko į geriausių NBA žaidėjų penketuką, vadinasi, jis tokį lygį jau pasiekęs. Dar neturint dvyliktuko gali daug ką rikiuoti, šnekėti. Taip, serbai pajėgūs, turi daug žvaigždžių ir gerų žaidėjų, tačiau tai iš pradžių reikia įrodyti“, – varžovų lyderio galimybės ir Serbijos perspektyvas lipti ant pakylos komentavo J. Valančiūnas.

Jis patikino, kad su D. Saboniu ant parketo jaučiasi gerai, vietos baudos aikštelėje dar likę. „Per kontrolines varžybas visuomet mėgini kažką atrasti, išbandyti, utvirtinti. Manau, treneris žino, ką nori padaryti, ir tai darys. Su Domantu žaisti patogu, jis universalus žaidėjas, galintis išeiti ant trijų taškų linijos – nematau problemos“, – gero žodžio komandos draugui negailėjo vienas ekipos lyderių.

Pirmąjį kontrolinį mačą Lietuvos ir Serbijos krepšinio rinktinės sužais šeštadienio vakarą Belgrade, antrasis susitikimas vyks „Žalgirio“ arenoje pirmadienį. Pasaulio čempionatas Kinijoje vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA