Kauno „Akropolio“ laisvalaikio erdvė duris atvers jau netrukus: permainos akivaizdžios | Kas vyksta Kaune

Kauno „Akropolio“ laisvalaikio erdvė duris atvers jau netrukus: permainos akivaizdžios

delfi.lt 2019/08/09 10:28
Delfi nuotr.

Jau šį rugpjūtį laikinosios sostinės gyventojams ir svečiams bus atverta atnaujinta Kauno „Akropolio“ laisvalaikio ir restoranų erdvė. Pernai birželį pradėtą 10 mln. eurų vertės atnaujinimo projektą pavyko užbaigti anksčiau, nei buvo planuota.

Paskutinį vasaros savaitgalį bus surengta išskirtinė, visiems atvira šventė, kuriai Lietuvos menininkai jau ne vieną mėnesį kuria specialų 3D vaizdo grafikos, erdvinio garso, muzikos ir judesio šou, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Bendras mūsų ir rangovo požiūris į rekonstrukcijos projektą ir sklandžiai organizuoti darbai leido jį užbaigti anksčiau nei planavome – ne paskutinį metų ketvirtį, o dar šią vasarą. Tikime, kad naujovės, kurias pasiūlysime klientams, matomai kilstelės mūsų prekybos centro kokybės kartelę“, – teigia Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Levenauskienė.

Laisvalaikio ir restoranų zonos rekonstrukcija truko 1 metus ir 3 mėnesius. Jos darbų metu buvo išvežta 7000 tonų statybinių šiukšlių. Šis svoris prilygsta maždaug 230 keleivinių autobusų. Rekonstrukcijos metu buvo pastatyta 6000 kv. m naujų sienų arba tiek, kiek užima 14 krepšinio aikštelių. Atnaujinimo darbus atliko beveik 300 žmonių. Projektą valdė NT konsultacijų bendrovė „Newsec“.

Pagrindinis pokytis, kurį kartu su generaliniu rangovu „Caverion Lietuva“, „Kančo studijos“ architektais įgyvendino Kauno „Akropolis“ – tai miesto erdvės sukūrimas prekybos centre. Laisvalaikio ir restoranų zona virto atvira erdve, kurios neskaido pertvaros, ją nuo šiol apšvies natūrali dienos šviesa.

Naujoje zonoje iš viso įsikurs 26 nuomininkai. Aplink aikštę stikliniu stogu jau šį mėnesį pradės veikti 10 naujų restoranų: Azijos šalių virtuves apjungiantis „Gan Bei City“ amerikietiškos virtuvės atstovas „Dinner Map“, „Saigon“ vietnamietiška virtuvė, kauniečių itin mėgstami „Grill London“ ir „Talluti“, modernią lietuvišką virtuvę siūlys „Burmistras“, skubantiems skirtas restoranas „12“.

Čia taip pat įsikurs ir pirmasis Kaune gruziniško maisto restoranas „Chačapuri“ bei „Sugamour“ su pilnu patiekalų meniu, naujiena Kaune – „Olive Kitchen Pizza and Grill House“. Duris šioje erdvėje atvers naujoji vaikų erdvė „Kakės Makės pasaulis“, įsikurs grožio paslaugų erdvė, greta – naujausios koncepcijos parduotuvė „Topo centras“.

Po rekonstrukcijos Kauno „Akropolyje“ iš viso paslaugas teiks 280 nuomininkų.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA