Aktyvūs kauniečiai seną sovietinio daugiabučio kiemą pavertė jaukia erdve | Kas vyksta Kaune

Aktyvūs kauniečiai seną sovietinio daugiabučio kiemą pavertė jaukia erdve

Kaunas.lt nuotr.

Daugiau parkavimo vietų, pakilusi nekilnojamojo turto vertė, erdvesnis ir tvarkingesnis kiemas – tokiais privalumais, kaip skelbiama Kauno savivaldybės pranešime, džiaugiasi daugiabučių kiemų tvarkymo programa „Svajonių kiemas“ pasinaudoję kauniečiai. Prieš beveik dvejus metus savivaldybės pasiūlytu įrankiu ir finansine parama pasinaudojo daugiau nei 150-ies mieste esančių daugiabučių gyventojai.

[galerija kiek=”4″]

Vieną iš paskutinių pavyzdžių, kaip su miesto pagalba gali pasikeisti kelis dešimtmečius netvarkytas kiemas, galima rasti užsukus į 306-uoju numeriu pažymėtą Savanorių prospekte esantį daugiabutį.

„Tai, ką mes turėjome visą šį laiką, kiemu nepavadinsi. Buvo likę asfalto likučiai, neturėjome šaligatvio ir normalaus įvažiavimo į kiemą. Gerai, kad namo gyventojai pagaliau ryžosi pokyčiams“, – apie kelią link savo svajonių kiemo pasakojo daugiabučio bendrijos pirmininkas Henrikas Barauskas.

Kauniečio teigimu, pirmiausia gyventojai susiformavo sklypą, o vėliau su miesto pagalba sutvarkė aplinką. „Dabar turime didelę ir patogią automobilių stovėjimo aikštelę, trinkelėmis grįsta šaligatvį ir padorų įvažiavimą su kelio užtvaru“, – teigė H. Barauskas.

Kaip didžiausius atnaujinto kiemo privalumus kauniečiai įvardina pakilusią nekilnojamojo turto vertę bei padidėjusią automobilių stovėjimo aikštelę.

Sulaukė šimtatūkstantinės paramos

Pernai programa „Svajonių kiemas“ sulaukė didelio susidomėjimo – pilnai įgyvendinti 24 projektai, o savo kiemus tvarkantys kauniečiai gavo daugiau kaip 100 tūkst. Eur paramos. Praėjusiais metais taip pat buvo pasirašytos net 84 sutartys dėl įvairių tvarkymo darbų atlikimo.

„Tęsiant praėjusių metų tvarkymo darbus, šįmet jau sutvarkyti 5 daugiabučių gyvenamųjų namų kiemai, suformuota 10 žemės sklypų, parengti 5 tvarkymo darbų techniniai projektai“, – rezultatus pristatė Kauno vicemeras Andrius Palionis.

Tai, jog programa sulaukia didžiulio susidomėjimo, įrodo naujausi skaičiai – per 6 šių metų mėnesius savivaldybė gavo daugiau kaip 80 naujų prašymų tvarkymo darbams. Įgyvendinus šiuos darbus daugiabučių gyventojams bus skirta 200 tūkst. Eur parama. Naujas paraiškas numatoma priimti kitų metų pavasarį.

Daugiabučių namų gyventojai, paskelbus apie paraiškų priėmimą pateikę prašymą savivaldybei, gali tikėtis iki 50 proc. kiemo tvarkymo išlaidų padengimo. Miesto parama gali būti skirta tiek žemės sklypo formavimo, tiek techninio projekto rengimo, tiek ir pačių statybos darbų išlaidoms.

Daugiau informacijos apie programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA