VMI nepatikimų mokesčių mokėtojų sąraše ir viena Kauno įmonė | Kas vyksta Kaune

VMI nepatikimų mokesčių mokėtojų sąraše ir viena Kauno įmonė

BNS 2019/08/07 13:41
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) į viešai prieinamą nepatikimų mokesčių mokėtojų sąrašą įtraukė pirmas 4 bendroves. Kai kurios jų piktinasi esą neproporcinga sankcija ir didžiule žala reputacijai, rašo portalas 15min.lt.

Įmonių, kurios neatitinka minimalių patikimo mokesčių mokėtojo kriterijų, sąraše yra Kaune veikianti „Bioprizmė“, taip pat „Kristalgis“, „Spectrum Logistika“ ir „Torsena“. Šios bendrovės nuo 1 iki 3 metų negaus paramos, negalės dalyvauti viešuosiuose pirkimuose, bankai gali joms neskolinti.

„Spectrum Logistikos“ ir „Kristalgio“ vadovai neslėpė nuostabos ir nusivylimo dėl esą neproporcingos nusižengimams bausmės. Su kitomis dviem įmonėmis portalui susisiekti nepavyko.

Transporto paslaugų bendrovė „Spectrum Logistika“ pernai įtraukta į „Verslo žinių“ sparčiausiai augančių bendrovių „Gazelė 2018“ sąrašą.

VMI Teisės departamento vyresnioji patarėja Alina Gaudutytė informavo, kad sudarant sąrašą vertinami tik šiemet padaryti pažeidimai, be to, remiamasi ir Valstybinės darbo inspekcijos, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos bei kitų institucijų duomenimis.

VMI svetainėje pažymima, kad tokį sąrašą VMI skelbia nuo sausio 1 dienos.

Vienas kriterijų yra, ar per trejus metus iki vertinimo nebuvo skirta bauda už neapskaitytas pajamas ir panašius nusižengimus, o nesumokėtų mokesčių suma yra didesnė nei 15 tūkst. eurų. Be to, žiūrima, ar įmonė nebuvo bausta už nelegalų darbą, ji ar jos vadovas nebuvo nuteistas už sukčiavimą, neteisėtą praturtėjimą, ar nebuvo skirta bauda už administracinius nusižengimus ar pakartotinai padarytą nusižengimą.

Priklausomai nuo kriterijų, įmonės ar kiti mokesčių mokėtojai į sąrašą įtraukiami 1-3 metams. Įstatyme nenumatyta galimybė būti išbrauktiems iš šio sąrašo anksčiau laiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA