Ketvirtadienį siautės lietūs: Kauną užpils bene labiausiai | Kas vyksta Kaune

Ketvirtadienį siautės lietūs: Kauną užpils bene labiausiai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį Lietuvą skalbs lietūs, kai kur laukiama ir daugiau nei pusės rugpjūčio mėnesio normos kritulių kiekio, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

„Prireiks ne tik lietaus striukių, skėčių, bet ir guminių batų. Rytojus bus lietingiausia savaitės diena, per Lietuvą praslinks besiformuojantis ciklonas. Smarkiausio lietaus laukiama pietiniuose ir rytiniuose Lietuvos rajonuose. Per dieną vietomis gali prilyti daugiau nei pusės rugpjūčio mėnesio normos“, – skelbia sinoptikai.

Teigiama, kad aktyvių debesų sistema šį vakarą pasieks Lenkiją. Vidurnaktį lietūs pasirodys ir Lietuvos pietvakariuose, o iki ryto lietaus zona apims didesnę šalies dalį.

Smarkiausio lietaus laukiama centriniuose ir šiaurės rytiniuose šalies regionuose – smarkiausias lietaus frontas slinks per Kauną ir Vilnių. Čia lietūs įsisiautės antroje dienos pusėje, kritulius lydės perkūnija ir stiprus šiaurės vakarų vėjas.

„Tokie orai labai nepalankūs javapjūtei ir kitiems žemės ūkio ar statybų darbams, tačiau gera žinia miškininkams – pagaliau iki minimalaus lygio sumažės gaisrų pavojus miškuose“, – teigia sinoptikai.

Pasak jų, artimiausiomis naktimis laikysis 12-17 laipsnių šiluma, o lietingomis dienomis temperatūra sieks 17-20 laipsnių, tačiau kai kur gali pakilti iki 22 laipsnių šilumos.

Teigiama, kad smarkūs lietūs greitais iškeliaus iš Lietuvos ir penktadienį apsistos Karelijoje, Rusijoje. Silpnesnio lietaus Lietuvoje galima sulaukti ir savaitgalį.

Šeštadienį kai kur gali vyrauti trumpi lietūs, perkūnija ir iki 15 m/s sustiprėję vakariniai vėjai, oro temperatūra turėtų siekti 20-24 laipsnius.

Sekmadienį lietus labiau tikėtinas naktį ir pirmoje dienos pusėje, šils iki 21-26 laipsnių.

Sinoptikai teigia, kad didesnė šiluma ir saulė turėtų labiau pamaloninti kitos savaitės pradžioje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA