Teismui perduota Kaune nužudyto D. Bugavičiaus byla | Kas vyksta Kaune

Teismui perduota Kaune nužudyto D. Bugavičiaus byla

BNS 2019/08/07 14:35
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prokuratūra teismui nagrinėti perdavė Deimanto Bugavičiaus nužudymu įtariamų dviejų estų ir lietuvio bylą, trečiadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Lietuvos kriminalinė policija šių metų gegužę skelbė, kad išaiškino 22 asmenų tarptautinę ginkluotą grupuotę, įtariamą organizavus kauniečio D. Bugavičiaus nužudymą.

Policija teigė, kad būtent tyrimas dėl D. Bugavičiaus nužudymo leido išaiškinti šią grupuotę. Tyrimo metu atlikta 40 kratų, jų metu rasta maždaug 8 mln. eurų vertės grynųjų pinigų, deimantų, aukso luitų, brangenybių ir prabangių automobilių.

Užsieniečiai buvo nužudymo vykdytojai, o išaiškinant grupuotę sulaikyti ir D. Bugavičiaus nužudymo užsakovai. Nusikaltimu įtariamus užsienio piliečius policija sulaikė praėjusių metų rugpjūtį. Šie asmenys užsienio šalies teisėsaugai yra žinomi, vienas iš jų teistas du kartus.

Taip pat sulaikytas vienas Lietuvos pilietis. Lietuvis teistas nebuvo, bet jis žinomas teisėsaugai. „Mes manome, kad surinkome pakankamai duomenų pagrindžiančių jų kaltę“, – per spaudos konferenciją sakė Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis.

Jis atskleidė, kad buvo keli nužudymo motyvai. Pagrindinis motyvas buvo manymas, kad D. Bugavičius kelia grėsmę jų nusikalstamam susivienijimui, prekybai narkotikais.

R. Kiškis pabrėžė, kad D. Bugavičius galėjo kelti grėsmę nusikalstamo susivienijimo pasidalinimui įtakos sferomis. Visiems įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

D. Bugavičius savo vairuojamame automobilyje „Mercedes-Benz“ buvo nušautas 2015-ųjų lapkričio 6-ąją Kaune.

Ikiteisminio tyrimo surinktais duomenimis asmenys, dalyvavę padarant šį nusikaltimą, į įvykio vietą atvyko ir iš jos pasišalino automobiliu „Renault Megane“. Įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Tyrimas užtruko daugiau nei trejus metus. D. Bugavičius policijai buvo žinomas, anksčiau teistas. Žiniasklaida skelbė, kad jis sietas su Agurkinių gauja.

„Remigijaus Morkevičiaus nužudymo byla yra susijusi su šiuo nusikalstamu susivienijimu, bet nėra susijusi su D. Bugavičiaus nužudymu“, – pridūrė R. Kiškis.

Žinomas bušido kovotojas R. Morkevičius Kaune, prie daugiabučio, buvo nušautas 2016 metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA