Kauno miesto ir rajono gyventojai praturtėjo 15 mln. eurų | Kas vyksta Kaune

Kauno miesto ir rajono gyventojai praturtėjo 15 mln. eurų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pranešime spaudai Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, kad 92 tūkst. Kauno miesto ir rajono gyventojų, kurie laiku bei teisingai užpildė pajamų deklaracijas, iki liepos 31 d. atgavo 15 mln. eurų Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permokų.

„Atkreipiame dėmesį, kad deklaracijas pateikę, tačiau permokų iki liepos 31 d. nesulaukę, gyventojai turėtų pasitikrinti ar jiems nereikia patikslinti pateiktos deklaracijos. Mokesčių inspekcijos duomenimis, Kauno mieste ir rajone deklaracijas turėtų patikslinti 3666 gyventojai, kuriems sugrįžtų 651,3 tūkst. eurų GPM.

„Visus priminimus apie nepateiktas deklaracijas ar tikslintinus duomenis bei kitus dokumentus galima rasti prisijungus prie Elektroninio deklaravimo sistemos (EDS), skiltyje „Pranešimai vartotojui“. Pažymėtina, kad permoką galima susigrąžinti už praėjusius penkerius metus“, – teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

Daugiausiai permokų susidarė dėl per mažo pritaikyto neapmokestinamųjų pajamų dydžio (NPD). GPM permoką gali susigrąžinti ir tie gyventojai, kurie mokėjo gyvybės draudimo ar pensijų įmokas, palūkanas už būsto kreditą, įmokas už studijas.

Kaip ir kasmet, grąžinant permoką atsižvelgiama, ar gyventojas nėra skolingas valstybei bei ar yra pateikęs, patikslinęs ankstesnių laikotarpių turto ir pajamų deklaracijas, kurias jam privaloma pateikti.

Susigrąžinti GPM permoką už 2018 m. dar galėtų 23,7 Kauno miesto ir rajono gyventojų, jei pateiktų GPM deklaraciją per EDS. VMI pastaraisiais metais gyventojus informuoja asmeniškai apie šią galimybę, kuria pasinaudoti galima už penkerius praėjusius metus.

Išsami informacija apie pajamų ir turto deklaravimą bei permokų grąžinimą paskelbta VMI interneto svetainėje, pasikonsultuoti su VMI specialistais mokesčių klausimais galima  paskambinus mokesčių informacijos telefonu 1882 arba +370 525 53190 arba nuvykus į gyventojų aptarnavimo skyrius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA