Paskutinę savaitę „Romuvos“ lauko kinas grįžta į senąją vietą | Kas vyksta Kaune

Paskutinę savaitę „Romuvos“ lauko kinas grįžta į senąją vietą

KC „Romuva“ nuotr.

Ketvirtasis kauniečių pamėgto „Romuvos“ lauko kino sezonas artėja į pabaigą. Šiemet kinas po atviru dangumi žiūrovus jau subūrė ne tik Panemunės šile, bet ir dviejose naujose vietose – šalia Žalgirio arenos ir naujai rekonstruotame Kalniečių parke.

Nors vasariškas oras džiugino ne visų seansų metu, tai kauniečių nė kiek neišgąsdino – lauko kinas sutraukė gausų kino mylėtojų būrį. Jaukiai žalumos apsuptyje įsitaisę žiūrovai mėgavosi gražiais vasaros vakarais, malonia atmosfera ir rinktine filmų programa.

Paskutinę lauko kino sezono savaitę „Romuva“ žiūrovus kviečia į seansus prie Kauno pilies, kur po trečiadienio vakaro laukia dar trys saulėti filmai iš įvairių Europos šalių. Pasinerti į virtinę pašėlusių nuotykių ketvirtadienį, 21.45 val., siūlo stilingoji prancūzų kino klasika „Pamišėlis Pjero“. Tuo tarpu melomanus penktadienį tuo pačiu laiku tikrai nudžiugins Kanų kino festivalyje apdovanojimą už geriausią garso takelį pelniusi biografinė drama „Vasara“, kurioje atgims rusų roko žvaigždės Viktoro Cojaus legenda.

Vasaros kino vakarai bus uždaryti ypač ryškiai – ekrane įsižiebs naujausias vieno unikaliausių šiuolaikinio kino menininkų Pedro Almodóvaro filmas „Skausmas ir šlovė“. Sodriame kūrinyje režisierius meistriškai derina tai, kas, atrodytų, nesuderinama – čia maišosi fantazija ir tikrovė, ekstravagancija ir subtilumas, melodramos ir komedijos elementai bei egzistenciniai apmąstymai. Filmą puošia puikūs dviejų Almodóvaro įkvėpėjų – aktorių Penelopės Cruz ir Antonio Banderaso – pasirodymai.

Pasibaigus lauko kino seansams, ilgai nekantrauti neteks, nes jau rugpjūčio 19 d. prasidės tarptautinė stovykla jaunimui „Filmuoju Kauną“, o nuo rugpjūčio 27 d. – naujasis „Romuvos“ sezonas. Kinas sugrįš į jaukiąją „Romuvos“ salę adresu Kęstučio g. 62.

Žiūrovų ir vėl lauks išskirtinės kino naujienos iš Lietuvos ir visos Europos, mylimi kino festivaliai (Tarptautinis Kauno kino festivalis, Vilniaus dokumentinių filmų festivalis, Nepatogus kinas), susitikimai su kino kūrėjais.

Be šurmuliuojančių kino festivalių bei kino seansų moksleiviams, kino centras rengia ir visiškai naują mažiesiems žiūrovams ir jų tėveliams skirtą kino programą – „Smalsučių kinas“. „Jau penkerius metus organizuojame specialius edukacinius kino seansus moksleiviams, kuriuose jie dalyvauja kartu su visa klase, šiemet jau esame pasiruošę dar labiau plėsti savo auditoriją ir parodyti specialią edukacinę kino programą visai šeimai“, – naujovėmis džiaugiasi edukacinių programų koordinatorė Gintarė Pranarauskaitė.

Iki pat naujųjų metų laikinojoje „Romuvos“ kino salėje savaitgaliais patys mažiausi žiūrovai su savo tėveliais bus kviečiami dalyvauti žaismingose kino edukacijos veiklose ir smagiuose edukaciniuose kino seansuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA