Paspirtukų invazija tęsiasi: į Kauną žengė ir „CityBee“ | Kas vyksta Kaune

Paspirtukų invazija tęsiasi: į Kauną žengė ir „CityBee“

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Pirmadienio rytą dalijimosi elektriniais paspirtukais paslaugą Kaune pristačius bendrovei „Bolt“, jau popiet šių naujoviškų transporto priemonių dar padaugėjo. Panašiai netikėtai paspirtukus atvežė „CityBee“ – tiesa, šiam reikalui nesurengtas nė oficialus pristatymas.

[galerija kiek=”4″]

Šios dienos pavakarę „CityBee“ savo „Facebook“ puslapyje pasidalijo įrašu, kuriame teigia esantys visu šimtu procentų pasiruošę oranžiniams paspirtukams Kaune ir (apdairiai) priduria, kad geriau vėliau nei niekada.

Dalijimosi automobiliais platformos atstovai tikrai nemeluoja – nors „CityBee“ programėlėje paspirtukų sritis atsirado jau seniai, nuo šiandien ši paslauga aktyvuota ir antrajame didžiausiame Lietuvos mieste, mažosios transporto priemonės užtvindė joms skirtą zoną.

Kad jau atsirado vienu metu, kodėl reikėtų rinktis oranžinį, o ne žalią paspirtuką? Oranžinio ofiso marketingo skyrius, panašu, pagalvojo ir apie tai – naujiems programėlės naudotojams suvedus kodą siūloma pasinaudoti nuolaida.

Tiesa, atrakinimo mokesčio lengvatos „CityBee“ paspirtukų vairuotojai nesulauks, nors apskritai kainodara identiška – 50 euro centrų atsieis atrakinimas ir po 10 centų – kiekviena kelionės minutė. Iš esmės tokia pati ir aptarnaujama zona, kuri driekiasi per visą Kauno centrą ir apima dalį Žaliakalnio.

„CityBee“ paspirtukų zona / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Bendrovės vadovas Lukas Yla „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad šis paspirtukų startas buvo ilgai planuotas ir keista sinchronizacija su „Bolt“ – tik sutapimas, jokio priežastinio ryšio čia nėra.

Esą balandį pristačius elektrinius paspirtukus Vilniuje, sistemos ilgokai buvo tobulintos, testuotos, atlikti baigiamieji darbai ir tik įsitikinus, kad paslauga veikia gerai, ji paleista Kaune.

L. Yla neįvardijo, kiek „CityBee“ paspirtukų pirmadienį atvežta į Kauną – tikslesnę informaciją žadama pateikti rytoj platinsimame spaudos pranešime. Pašnekovas pažymėjo, kad oranžinius paspirtukus išsinuomoti galima ir Madride, Varšuvoje, Rygoje bei Taline.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad „Bolt“ paspirtukų paslauga Kaune oficialiai startavo pirmadienio pirmoje pusėje. Kaip portalo žurnalistams sakė bendrovės vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius, elektrinių transporto priemonių atvežta virš 100, jų skaičius pagal poreikį gali kisti.

Dar balandį į Kauno gatves sugrįžtant „CityBee“ dviračiams, įmonė priminė, kad netrukus šiame mieste pasirodys ir elektriniai paspirtukai. Žadėta, kad transporto priemonė Kauną pasieks iki vasaros, tačiau iki šiol apie paspirtukus nebuvo jokių žinių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA