M. Mažeika-Asilas išgirdo teismo nuosprendį | Kas vyksta Kaune

M. Mažeika-Asilas išgirdo teismo nuosprendį

Pirmadienį Kauno apygardos teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą ir paskelbė nuosprendį 43-ejų kauniečiui Mindaugui Mažeikai-Asilui. Ne kartą teistas vyras, kaip skelbiama teismo pranešime, pripažintas kaltu nužudęs kitą asmenį, svetimo turto sunaikinimu ir kyšio davimu.

Teismas, įvertinęs kaltinamojo ir liudytojų parodymus, apžiūrų protokoluose užfiksuotus duomenis, specialistų išvadas, kitus teisiamajame posėdyje ištirtus įrodymus, padarė išvadą, kad M. Mažeika 2016 m. kovo 29 d., būdamas apsvaigęs nuo psichotropinių, narkotinių medžiagų ir alkoholio, Kaune, tiksliai ikiteisminio tyrimo metu nenustatytoje vietoje, iš nenustatyto savadarbio arba perdirbto 9 mm kalibro šaunamojo ginklo tyčia du kartus šovė nukentėjusiajam į galvos sritį, dėl ko nukentėjusysis mirė. Po to jis lavoną automobiliu nugabenęs į miškelį Kauno rajone, išmetė.

Be to, teismas M. Mažeiką pripažino kaltu už tai, kad 2016 m., laikotarpiu nuo kovo 29 d. iki kovo 30 d., Kauno rajone slėpdamas nužudymo pėdsakus jis tyčia visuotinai pavojingu būdu sunaikino svetimą turtą – padegė automobilį „Volkswagen Golf“, priklausantį kitam asmeniui, kuriuo gabeno lavoną.

Kaltinamasis nuteistas ir už tai, kad 2017 m. sausio 6 d., neturėdamas teisės vairavo automobilį „Mercedes-Benz“ C220 CDI ir jį apie 18 val. Kaune sustabdžiusiems pareigūnams, siekdamas, kad nebūtų surašytas administracinio nusižengimo protokolas už padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, tiesiogiai pasiūlė ir davė 50 eurų kyšį. Šitokio nominalo kupiūrą, praneša teismas, vyras įdėjo į pareigūnų tarnybinio automobilio dešinės pusės priekinių durelių daiktadėžę.

Spręsdamas dėl bausmių kaltinamajam teismas atsižvelgė į padarytų nusikalstamų veikų pobūdį ir pavojingumo laipsnį, kaltės formą ir rūšį, veikų tikslus ir motyvus, kaltinamojo asmenybę ir skyrė jam subendrintą 12 metų laisvės atėmimo bausmę, kurią jis turės atlikti pataisos namuose. Be to, teismas M. Mažeikai paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą nuo nuosprendžio paskelbimo dienos iki nuosprendžio įsiteisėjimo.

Nužudytojo žmonai teismas priteisė 1 293 eurus turtinės ir 20 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą, 1 150 eurų už advokato pagalbą, nužudytojo sūnui – 20 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą, išlaikymą kas mėnesį mokamomis 175 eurų periodinėmis išmokomis nuo 2016 m. kovo 30 d. iki jo pilnametystės.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA