Į teismą keliauja buvusio „Kauno švaros“ generalinio direktoriaus byla | Kas vyksta Kaune

Į teismą keliauja buvusio „Kauno švaros“ generalinio direktoriaus byla

D. Tumynas / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos teismui perduota „Kauno švarai“ vadovavusio Daliaus Tumyno kyšininkavimo byla. Įtariama, kad vienai įmonei už kyšį buvo sudarytos išskirtinės sąlygos dalyvauti viešuosiuose pirkimuose.

Kaip skelbiama Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pranešime, Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl kyšininkavimo UAB „Kauno švara“, kurios steigėja yra Kauno miesto savivaldybė.

Buvęs „Kauno švaros“ generalinis direktorius D. Tumynas byloje kaltinamas kyšininkavimu, o privačios įmonės vadovas Algimantas Tareilis bei pati įmonė, kaip juridinis asmuo, kaltinami papirkimu.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko STT Kauno valdybos pareigūnai. Tyrimo duomenimis, UAB „Kauno švara“ vadovas sudarė išskirtines sąlygas A. Tareilio vadovaujamai bendrovei dalyvaujant ir laimint UAB „Kauno švara“ viešuosiuose pirkimuose.

Už tai D. Tumynas vadovas kaip kyšį, įtariama, gavo didesnės nei 14 tūkst. eurų vertės traktorių. Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA