Kauniečius stebina „Circle K“ degalinių politika: sankryža ta pati, o kuro kaina skiriasi | Kas vyksta Kaune

Kauniečius stebina „Circle K“ degalinių politika: sankryža ta pati, o kuro kaina skiriasi

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Ne paslaptis, kad Savanorių ir Pramonės prospektų susikirtimas, gerai žinomas kaip Muravos sankryža, „apdovanotas“ degalinėmis. Čia įkurdintos net dvi „Circle K“, tačiau kauniečiui nepraslydo pro akis, kad jose kuro kaina skiriasi. „Kur tai matyta?“ – klausia jis.

[galerija kiek=”4″]

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi skaitytojas, atsiuntęs dviejų Muravos Sankryžoje esančių „Circle K“ degalinių kuro kainų švieslenčių nuotraukas. Jis užfiksavo, kad neseniai atidarytoje automatinėje degalinėje kuro užsipilti galima net dviem centais pigiau nei kitoje sankryžos pusėje esančioje degalinėje.

Visgi, šį kainų neatitikimą paaiškino Lina Krasauskienė, Integruotos komunikacijos projektų vadovė.

„Mažmeninę degalų kainą nulemia daugybė faktorių, tarp kurių neabejotinai svarbiausias yra žalios naftos kaina ir jos judėjimo kryptis. Tiesa, mažmeninės degalų rinkos dalyvių ji tiesiogiai neveikia, kadangi mes mokame didmeninę kainą už tiekėjų mums patiekiamus degalus. Galutinė kaina vartotojui apima degalų atsargas, mokestinę sistemą, pardavėjo kaštus, žinoma, ją veikia ir konkurencinė aplinka“, – aiškino degalinės atstovė.

Jos teigimu, maždaug 5 proc. kainos sudaro pardavėjo patiriami aptarnavimo bei kiti kaštai. Tad ši situacija dėl kainų skirtumo „Circle K“ tinklo degalinėse susidarė būtent dėl to, kad viena tinklo degalinė automatinė, o kita – ne.

„Ne tik šioje konkrečioje vietoje Kaune, bet ir kitose automatinėse degalinėse degalai paprastai yra pigesni, nes šio tipo degalinių įrengimo, eksploatavimo ir aptarnavimo kaštai mažesni nei visapusiško aptarnavimo degalinių“, – aiškino L. Krasauskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA