D. Rapšiui lygių nebuvo: iškovojo auksą ir pasiekė rekordą | Kas vyksta Kaune

D. Rapšiui lygių nebuvo: iškovojo auksą ir pasiekė rekordą

delfi.lt 2019/08/04 13:55
Danas Rapšys / DELFI nuotr.

Paskutinę pasaulio plaukimo taurės etapo Japonijos sostinėje Tokijuje dieną 24-erių metų panevėžietis Danas Rapšys po finišo buvo itin laimingas: iškovojo antrą aukso medalį ir pasiekė rekordą.

Penktuoju takeliu plaukęs lietuvis 1:45,74 min. po paskutinio posūkio pasileido į spurtą, pavijo ir aplenkė tris ketvirtadalius distancijos pirmavusį vengrą Dominiką Kozmą (1:45,77 min.) bei laimėjo auksą.

Maža to, Danas pagerino ir pasaulio taurės rekordą.

D. Rapšys vyrų 200 metrų plaukimo laisvuoju stiliumi atrankoje finišavo antras (1:48,31 min.) ir užtikrintai pateko į finalą. Mūsiškis į priekį praleido tik trimis šimtosiomis sekundės už jį greičiau plaukusį šeimininką Katsuhiro Matsumoto (1:48,28).

Primename, kad šeštadienį D. Rapšys 100 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale užėmė aštuntą vietą, o penktadienį pasiekė pasaulio taurės rekordą ir tapo 400 m laisvuoju stiliumi rungties čempionu.

FINA pasaulio plaukimo taurės etapai vyks trijuose regionuose – Azijoje, Europoje ir Viduriniuosiuose Rytuose. Iš viso plaukikus priims septynių šalių miestai.

Sportininkai šiųmetinėje taurėje išsidalins 2,5 mln. JAV dolerių (apie 2,24 mln. eurų) prizų fondą. Visi etapai vyks 50 m baseine, o plaukikai varžybų metu turės galimybę įvykdyti kvalifikacinius normatyvus į kitų metų Tokijo olimpines žaidynes.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA