Per reidą po „Granatos Live“ vairuotojas puolė ant kelių: aš maldauju! | Kas vyksta Kaune

Per reidą po „Granatos Live“ vairuotojas puolė ant kelių: aš maldauju!

delfi.lt 2019/08/04 19:59
Delfi nuotr.

Sekmadienį, Rumšiškėse baigiantis festivaliui „Granatos Live“, Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT) nuo ryto surengė reidą. Iš festivalio automobiliai visą dieną važiavo nenutrūkstamu srautu. Iš daugybės įkliuvusių neblaivių vairuotojų du buvo išskirtiniai: vienas policijos – policijos pareigūnas, o kitas puolė ant kelių maldaudamas jo netikrinti.

[galerija kiek=”8″]

Pirmieji du ryte įkliuvę festivaliautojai pripūtė nedaug – 0,44 ir 0,50 prom.

O apie apie 9 val. buvo sustabdytas automobilis „VW Passat“, kurį vairavo neblaivus (1,16 prom.) Panevėžio apskrities VPK pareigūnas (gim. 1984 m.). Policininkui tai reiškia išmetimą iš tarnybos. Dėl to jis tikriausiai smarkiai susinervino – kiek vėliau toje vietoje, kur buvo sustabdytas panevėžietis pareigūnas, šalikelės žolėje, buvo rastas išmestas uniforminis Panevėžio policijos antsiuvas.

„Audi A6“ vairavęs vaikinas pripūtė 0,91 prom.

Maždaug tuo pačiu metu buvo sustabdytas ir automobilis „Škoda“. Jo vairuotojo elgesys buvo labai neįprastas. Pradžioje normaliai bendravęs, papasakojęs, kad mėgsta futbolą ir t.t., vyras didžiai susijaudino, kai išgirdo, kad teks papūsti į alkotesterį. Vairuotojas staiga ėmė elgtis keistai: išlipo iš automobilio, ėmė vaitoti, į pareigūno reikalavimus sėsti į automobilį, atsakinėjo: „Kas tau daros?“. O paskui puolė ant kelių, sudėjo rankas kaip maldai ir kreipėsi į policininką: „Aš maldauju, drauge. Aš maldauju. Jūs mane įtikinote, kad aš darau blogai. Atleiskit. Aš nevažiuosiu, aš paliksiu čia mašiną“ ir t.t. Pamatęs alkoholio matuoklį ėmė verkti: „Dieve… Gal galim susitarti?“.

Galų gale jis vis dėlto papūtė. Nustatytas 0,91 prom. girtumas.

Paskui įkliuvo BMW vairuotojas, kuriam nustatytas 0,73 prom. girtumas. Vaikinas sakė, kad neužteko miego, todėl nespėjo išsiblaivyti.

Kelio, vedančio į festivalį, šalikelėje, netoli nuo reido vietos, stovėjo du BMW, abu apspardyti taip, kad sulankstytos skardos. Ant vieno automobilio durelių net liko purvinų batų padų atspaudai. Kitam BMW kojomis sulankstytas sparnas.

Automobiliu BMW, kuriam sugadintos dvejos durelės, pasirodo, važiavo merginos. Sekmadienį grįžusios prie savo mašinos, pamatė, kas jai padaryta. Vairuotoja pasakojo, kad neprivažiavus festivalio automobilis sugedo, nebevažiavo, todėl jį paliko šalikelėje.

Festivalyje buvo galima pasitikrinti blaivumą. Bendrovė „Alkotesteris“ „Saugios erdvės“ palapinėje blaivumą tikrino nemokamai. Per tris festivalio dienas, įskaitant sekmadienio rytą, blaivumą pasitikrino 2038 festivalio dalyviai.

Daug pasitikrinusių vairuotojų išvengė daugybės nemalonumų.

VW vairavęs vaikinas sakė, kad festivalyje pasitikrino, alkotesteris parodė 0,38 prom. Palaukęs apie 40 min. sėdo prie vairo ir netrukus buvo patikrintas policijos – 0,30 prom. O „Opel“ vairuotojas festivalyje pripūtė 0,55 prom., todėl prieš sėsdamas prie vairo palaukė porą valandų. Tikrinant jį pareigūnams, alkotesteris parodė jau tik 0,23 prom. O jaunas „Audi“ vairuotojas buvo visiškai blaivus. Jis palaukė kelias valandas, nes festivalyje alkotesteris parodė 0,42 prom.

BMW vairavusiam vaikinui nustatytas 0,54 prom. girtumas. Jaunuolis sakė norėjęs festivalyje pasitikrinti, bet buvo didžiulė eilė, todėl nusprendė važiuoti nesitikrinęs. Po policijos patikrinimo netekęs teisės vairuoti, vairą perdavė kartu važiavusiai blaiviai merginai.

„Toyota Yaris“ vairuotojui nustatytas 0,68 prom. girtumas.

O dar vieno BMW vairuotojas buvo ne tik neblaivus, bet ir įžūlus. Jis į policininkų glėbį atlėkė priešpriešine eismo juosta, nes nepanoro slinkti didžiulėje išvažiuojančių festivalio svečių kolonoje. Jam nustatytas 0,88 prom. girtumas. Vyrukas dar bandė ginčytis su pareigūnais – esą jis eisme nedalyvavo, nes į autostradą dar neišvažiavo.

Atsirado ir dar keletas gudručių, nusprendusių priešpriešine juosta apvažiuoti didžiulę koloną. Kadangi šie vairuotojai buvo blaivūs, pareigūnai juos tik privartė apsisukti ir grįžti į eilės galą.

Apipaišyto „VW Passat“ ir BMW vairuotojams teko vietoje nuo langų nusilupti tamsinančias plėveles.

Dar vienas neblaivus per šį reidą įkliuvęs – „Peugeot 406“ vairuotojas. Vaikinas pripūtė 0,55 prom. Sakė, kad jautėsi gerai, todėl festivalyje, prieš išvažiuodamas, nesitikrino. Jis irgi važiavo su blaivia mergina, kuri perėmė vairą.

Paskutinis pažeidėjas pareigūnus nustebino – jie jį jau baudė išvakarėse toje pačioje vietoje (šeštadienį prie festivalio LKPT irgi buvo surengusi reidą). Tąsyk jam buvo nustatytas 0,43 prom. girtumas. Bausmė jam dar bus paskirta išnagrinėjus pažeidimą Kelių policijoje, bet teisė vairuoti buvo sustabdyta iškart. Pagal dabar galiojančią tvarką, net ir atėmus teisę vairuoti, vairuotojo pažymėjimas neatimamas. Vaikinas turbūt nesitikėjo kitą dieną susitikti su tais pačiais pareigūnais.

Šįkart jis irgi buvo išgėręs, bet jau buvo atsargesnis: pasitikrino festivalyje (0,30 prom.), o kiek vėliau policijos alkotesteris parodė tik 0,26 prom. Bet dabar jis nubaustas už vairavimą neturint tam teisės.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA