Kaune naujas globotinis – drąsiam lūšiukui prireikė specialistų pagalbos | Kas vyksta Kaune

Kaune naujas globotinis – drąsiam lūšiukui prireikė specialistų pagalbos

BNS 2019/08/02 14:40
„Facebook“ nuotr.

Gyvūnų globėjai Kaune priglobė iš Dzūkijos nacionalinio parko atstovų perduotą lūšiuką – trijų mėnesių drąsus patinėlis apdraskyta akimi greičiausiai bus perduotas auginti į zoologijos sodą. Mat gyvūnų veiksmai – kaip naminio. 

[galerija kiek=”4″]

Gyvūnų priežiūros įmonės „Nuaras“ direktorė Jurgita Gustaitienė penktadienį BNS sakė, kad pasieniečių Dzūkijos nacionaliniame parke pastebėtas neįprastai drąsiai besielgiantis lūšiukas ketvirtadienį buvo pervežtas į „Nuaro“ veterinarijos kliniką Kaune. Čia jam suteikta pagalba, duota maisto, vaistų nuo kirminų.

„Yra nežymūs sužeidimai, jis nėra nusilpęs. Tai yra patinėlis. Bandome jį stebėti, gyvūnas gavo maisto, reakcijos visos adekvačios. Vienintelis dalykas mums kelia įtarimą, kad jis galėjo būti prijaukintas, kadangi elgiasi kaip naminis, ne kaip laukinis gyvūnas“, – sakė J. Gustaitienė.

Feisbuko paskyroje Dzūkijos nacionalinio parko atstovai viliasi, kad gyvūnas netrukus galės grįžti į pietų Lietuvą, Musteikos mišką, kur ir buvo rastas, tačiau J. Gustaitienė tuo abejoja.

Pasak veterinarų, lūšiukas neišgyventų, nes dar nesugeba medžioti.

„Tokio mažylio mes tikrai negalime paleisti, nes jis savarankiškai neišgyventų, jam reikalinga žmogaus globa, užtikrintas maisto šaltinis. Kur toliau jis bus toliau laikomas, dar nežinome, bandome šnekėtis su Klaipėdos zoologijos sodu, nes kaip ten laikomos katės, man labiausiai patinka, jos ten turi daugiausia laisvės, geriausiai veisiasi. Jei nesusitarsime, ieškosime kitos vietos“, – teigė J. Gustaitienė.

Specialistai spėja, kad tėvus praradęs ar paklydęs gyvūnas galėjo būti rastas miške žmonių ir paaugintas, vėliau paspruko.

J. Gustaitienė prašo žmonių, ką nors žinančių apie šio gyvūno ankstesnę buvimo vietą, suteikti kuo daugiau informacijos, tai galima padaryti ir anonimiškai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA